Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MERSİN’DE GÖZALTINA ALINAN KKTC DİN İŞLERİ BAŞKANI ATALAY İÇİN KARAR ÇIKTI

admin | 11 Ekim 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de, FETÖ/PDY yönelik soruşturma kapsamında gözaltına alındıktan sonra adli kontrol şartıyla serbest bırakılan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Din İşleri Başkanı ve 7 Haziran seçimlerinde Ak Parti Mersin Milletvekili A.Adayı olan Prof. Dr. Talip Atalay hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada, Atalay’ın terör örgütünün şifreli haberleşme programı ByLock listesinde olmadığı, örgütle bağlantılı dernek ve sendika üyeliği ile örgütle ilişkili bir kuruluş dolayısıyla sosyal güvenlik kurumunda kaydı ile Bank Asya’da hesap artırım hareketinin bulunmadığı belirlendi. Talip Atalay hakkında kovuşturmaya yer olmadığına karar verildi.

 

Atalay, soruşturma kapsamında 10 Temmuz 2017’de Diyarbakır’da gözaltına alınmış, Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kente getirilmişti. Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen Prof. Dr. Atalay, adli kontrol şartıyla serbest bırakılmıştı.

 

Erdemli doğumlu olan Prof. Dr. Talip Atalay 7 Haziran seçimleri öncesinde de Ak Parti Mersin Milletvekili Aday adayı olmuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle