Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… MERSİN’DE AK PARTİ SU ZAMMININ GERİ ALINMASI İÇİN HAZIRLIK YAPIYOR

admin | 18 Aralık 2019 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in sudaki yüzde 10 zam şovunu kısa kesmesinin ardından bazı meclis üyelerinin “katakulli” olarak nitelendirdiği yöntemle geçirdiği su zammı konusunun AK Parti tarafından yeniden Meclis’e sunulacağı ve zammın geri çekilmesi için çalışma başlattığı iddia edildi.

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – CHP’li Vahap Seçer’in seçimin ardından 6 ay sürdürebildiği yüzde 10’luk su indirim şovu, MESKİ’nin Kasım Ayı 2. Oturumunda yapılan zamla son bulmuştu. Komisyondan geçen zam kararının ardından yapılan toplantıda bazı MHP’li ve AK Partili üyeler belli konuların komisyonda konuşulmadığını öne sürmüş ancak salt çoğunluğu sağlayan CHP bu zammı Genel Kurul’dan geçirmişti.

Şimdi AK Parti’nin Ocak ayı toplantısında bu zammı geri çekmek için çalışma yaptığı öne sürüldü. AK Parti grubunun konuyla ilgili Cumhur ittifakı ortağı MHP grubuyla görüştüğü ve MHP grubunun da bu çalışmaya katkı vererek, destekleyeceği konuşuluyor.

BÜYÜK TARTIŞMALARIN OLDUĞU GENEL KURUL’DA NELER YAŞANMIŞTI?

MESKİ Plan Bütçe Komisyonu’ndan geçirilen zam teklifinin Genel Kurul’daki görüşmeleri sırasında büyük tartışmalar yaşanmıştı.

MHP Grubu, su fiyatlandırma skalasında 0,12 ile başlayan ücretlendirmenin 0,10’a çekileceği bunun da gizli zamma tekabül ettiği ve özellikle fiyatlandırmanın her ilçede eşit olarak değil, ilçelerin kapasitesine göre yapılmasını önermişti.

Zamma onay veren MHP’li Komisyon Üyesi Ali Usca da komisyon üyelerinin 0,12’den 0,10’a çekilmesiyle ilgili bilgilendirilmediklerini öne sürmüş, “Bunu bize daha önce söyleselerdi daha şık olurdu” diyerek CHP’li Seçer’e tepkisini dile getirmişti.

Olaylı Genel Kurul’da en net çıkış AK Parti Bozyazı Meclis Üyesi Mevlüt Ok’tan gelmişti. AK Partili Meclis üyelerinin büyük çoğunluğunun katılmayarak, çekimser kaldığı ve bu sebeple zammın onaylandığı Genel Kurul’da tek ret oyu veren Mevlüt Ok, CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in bu zam girişimini “Aldatmaca” olarak nitelendirmişti. AK Partili Mevlüt Ok, “Bozyazı’daki billboardlarda hala suya indirim yaptık afişleriniz duruyor.  Benim Bozyazı’daki vatandaşım nerdeyse yüzde 70’lik zamlı suyu içecek. Benim bunu hemşerilerime izah etme şansım yok. Bu yüzde ben ret veriyorum” demişti.  

AK PARTİ, YENİ ÖNERGE HAZIRLIYOR!

Bu tartışmaların ardından zammı bir kez daha değerlendiren AK Parti Grubunun zammın geri alınması için Meclis’e yeni bir önerge vermeye hazırlandığı iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle