Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… HDP “KÜRT İTTİFAKI” İÇİN 5 KÜRT PARTİSİYLE GÖRÜŞTÜ

admin | 24 Ekim 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

HDP, hafta sonu Diyarbakır’da gerçekleştirdiği Yerel Yönetimler Çalıştayı ile yerel seçimler için çalışmalarına resmen başladı. HDP Eş Genel Başkanları, çalıştayın ardından bölgedeki beş Kürt partisinin liderleri ile bir toplantı yaparak olası Kürt ittifakını görüştü.

Gelecek yıl yapılacak yerel seçimler için batıda demokrasi güçleri ile bir araya gelmeyi planlayan HDP, bölgede ise “Kürt ittifakı” çatısı altında seçimlere girmek istiyor. Birgün Gazetesi’nde yer alan habere göre, 94 belediyesine kayyum atanan HDP’nin, yeni dönemde 150 belediyenin başkanlığını kazanmak isterken bu kapsamda çalışmalara başladığı bildirildi.

 

Yerel Yönetimler Çalıştayı’nı gerçekleştiren parti, PDK-T, ÖSP, PDK-P, Özgürlük ve İnsan Partisi ve Azadi Hareketi yetkilileri ile görüştü. Görüşmeye HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan’ın yanı sıra Kürt siyasetçiler Ahmet Türk ve Sırrı Sakık, HDP milletvekilleri İmam Taşçıer, Necdet İpekyüz ile Tayip Temel de katıldı.

 

Görüşmede yerel seçimlerle birlikte gelecek ay yapılması planlanan “Dil Çalıştayı” ve bölgesel sorunlar da konuşuldu. Burada söz alan Kürt partilerinin yetkilileri, yerel seçimlerde ittifakın şart olduğunu ifade etti. Bu kapsamda gelecek Cumartesi yeniden bir araya gelme kararı alan parti liderleri, toplantının tek gündem maddesinin ise “yerel seçimler” olmasını istedi. Cumartesi günü yapılacak toplantıda yerel seçimlerde ittifaka ve aday belirlemeye ilişkin yol haritasının netleşmesini bekleniyor.

 

Parti liderlerini bir araya getiren toplantıda, “Kürt ulusal birliği” adı altında oluşturulmaya çalışılan birlikten vazgeçilmesi fikri ön plana çıktı. “Kürt ulusal birliği” hedefi yerine “bölgesel yerel seçim ittifakı” söylemi üzerinden çalışmaların yürütülmesi kararlaştırıldı. Kürt partilerinden ise HDP’nin, “Saadet Partisi ve CHP ile ittifakına” yeşil ışık yakılırken İYİ Parti’den ise “uzak durması” istendi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle