Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… CHP’NİN SEÇİM KURULU’NA İTİRAZI REDDEDİLDİ

admin | 27 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Yurt dışı oylarının sayılmasıyla 4. Milletvekilliğini kaybeden CHP Mersin İl Başkanlığı’nın Seçim Kurulu’na yaptığı itirazın reddedildiği öğrenildi.

24 Haziran seçim sonuçlarının ardından Mersin’de 3 milletvekili çıkartabilen CHP’ye şimdi de itiraz şoku yaşanıyor. Yurtdışı oyları eklenmeden önce 4 milletvekili olan CHP’nin, yurt dışı oyları gelmesinin ardından bu sayı 3’e düşmüştü.

 

Bunun üzerine harekete geçen CHP Mersin İl Başkanlığı Seçim Kurulu’na itiraz etti. Yapılan itirazları değerlendiren seçim kurulunun bu itirazları reddettiği öğrenildi.

 

Konuyla ilghili açıklama yapan CHP mersin İl Başkanı Adil Aktay, “Adalet ve Kalkınma Partisi’nin itirazları üzerine, Adana, Düzce ve Bartın’da geçersiz oylar yeniden sayılırken, Cumhuriyet Halk Partisi’nin, Mersin’deki geçersiz oyların yeniden sayılması talepleri ilçe seçim kurullarınca reddedilmiştir. Bu çifte standarda dayalı, ayrımcı tutum kamu vicdanını derinden yaralamaktadır. Seçim sonuçları üzerindeki gölgelerin kalkması ve milli iradenin aslına uygun olarak şekillendiğinin ortaya çıkarılması için Mersin’de de geçersiz oyların yeniden sayılması bir zorunluluktur. Bu amaçla hukuki ve demokratik mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz. Mersin İl Seçim Kurulu ile Yüksek Seçim Kurulu’nu bu konuda hassas davranmaya ve bütün partiler için eşit uygulamalar benimsendiğini göstermeye davet ediyoruz” dedi.

 

İtirazın reddedilmesiyle birlikte Mersin’de milletvekili dağılımı şu şekilde oluştu:

 

AK Parti 4

CHP 3

MHP 2

HDP 2

İYİ Parti 2

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle