Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… BALIK ÇİFTLİKLERİ İÇİN ÇED RAPORLARI BAKANLIĞA ULAŞTI

admin | 30 Temmuz 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’e kurulması planlanan ÇED Bilgilendirme toplantılarının tutanaklarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ulaştırıldığı öğrenildi.

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftliklerinde geri sayım başladı. Kent ekonomisine büyük katkı sağlaması hedeflenen balık çiftliklerinin ÇED Bilgilendirme toplantıları geçtiğimiz hafta tamamlanmıştı.

 

Silifke, Anamur ve Aydıncık’ta gerçekleştirilen ÇED Bilgilendirme toplantıları CHP, İYİ Parti ve sol tandanslı çevre derneklerinin sabotajı ile engellenmiş, vatandaşların yatırım hakkında bilgi almasının önü kesilmişti.

 

ÇED tutanaklarının Mersin Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından Çevre ve şehircilik Bakanlığı’na ulaştırıldığı öğrenildi.

 

Tutanakların incelenmesinin ardından Bakanlığın Mersin’e balık çiftliklerinin kurulup, kurulamayacağına ilişkin karar vereceği ifade edildi.

 

BALIK ÇİFTLİĞİ YATIRIMCILARI CUMHURBAŞKANLIĞI’NA BRİFİNG VERECEK!

 

Yine geçtiğimiz hafta partisinin grup toplantısında konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, büyük yatırımcılara seslenmiş ve büyük yatırımcıların doğrudan muhatabının Cumhurbaşkanlığı olduğunu dile getirmişti.

 

Erdoğan, “Türkiye potansiyeline ve hedeflerine yakışmayan finans fotoğrafından en kısa sürede çıkacak. Uluslararası yatırımcıları ülkemizdeki yatırımcıları ve finans çevrelerini Türkiye’nin geleceğine güvenmeye davet ediyorum. Türkiye’ye yatırım yapanlar yarın en çok karlı çıkanlar olacak. Yatırımcılara ve tüm finans çevrelerine devlet olarak her türlü kolaylığı göstermeye hazırız. Büyük yatırımcıların muhatabı artık doğrudan Cumhurbaşkanlığı olacak” diyerek özellikle ihracat noktasındaki yatırımcıların önünü açmıştı.

 

ÇED Bilgilendirme toplantısı tutanaklarının Bakanlığa ulaşmasıyla büyük yatırımcılar da harekete geçti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamasının ardından ihracatı hedefleyen balık çiftliği yatırımcılarının da bu kapsamda Cumhurbaşkanlığı bünyesinde kurulan çalışma ofisleriyle irtibata geçtiği ve yatırım planlamalarıyla ilgili brifing verecekleri öğrenildi. Bilgilendirme toplantısının ardından balık çiftliği yaytırımcılarının Cumhurbaşkanı Erdoğan’la görüşme yapacağı da sızan bilgiler arasında.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle