Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… AYDINCIK VE SİLİFKE’DE YANGINDAN ZARAR GÖREN BİNALARIN TESPİTİNİ BAKANLIK TAMAMLADI!

admin | 04 Ağustos 2021 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Aydıncık ve Silifke’de yangından zarar gören evlerin tespitinin tamamlandığını kaydetti. Bakan Kurum, evlerin TOKİ aracılığıyla yapılacağını söyledi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya’nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantının ardından Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ile ortak düzenlenen basın toplantısında yangında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara da acil şifa diledi.

Kurum, seferberlik ruhuyla çalıştıklarını, evi yıkılan, yangından zarar görenlere 50 bin liraya kadar eşya ve kira yardımı yapıldığını kaydetti. Muğla’daki hasar tespitlerine de değinen Kurum, Marmaris, Milas ve Seydikemer’de 134 binanın ağır hasarlı ve yıkık olduğunun tespit edildiğini bildirdi. Kurum, Osmaniye’nin Kadirli ilçesinde 7, Mersin’in Aydıncık ve Silifke ilçelerinde 77, Adana’nın Aladağ ve Kozan ilçelerinde ise 61 binanın yangından zarar gördüğünün tespit edildiğini aktardı.

Bakan Kurum, yangından zarar gören tüm şehirlerin en kısa sürede yaralarını saracaklarını vurguladı.

Konutların TOKİ aracılığıyla inşa edileceğini, ahırların ihalelerini kısa zamanda yapmak istediklerini, ahırları 3 ay içerisinde tamamlamayı hedeflediklerini anlatan Kurum, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Herhangi bir doğal sit alanını, özel çevre koruma bölgesini veya orman alanını bugüne kadar imara açmadığımız gibi bu yangından sonra da ne Antalya’da ne Muğla’da ne Marmaris’te ne de Bodrum’da imara açmayacağız.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle