Hoşgeldiniz  

FLAŞ GELİŞME… AKKUYU’DA TEMEL ATMA TARİHİ NETLEŞTİ

admin | 24 Ekim 2017 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Teknoloji, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Rusya ile işbirliği çok önemli parçası olan Akkuyu Nükleer Santrali için Rosatom Genel Müdürü Lihaçev’e Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile yapılan görüşmede “Hazırlıkları hızla tamamlayıp sene sonuna kadar temeli atalım” kararı aldı.

Enerjide, nükleer ve doğalgaz odaklı çalışma yapılıyor. Rusya Devlet Nükleer Enerji Kurumu Rosatom’un Genel Müdürü Aleksey Lihaçev, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ankara’da yapıldığı zirveden bir gün evvel Enerji Bakanı Albayrak’la bir görüşme gerçekleştirdi.

 

GEREKEN TÜM ADIMLAR DEĞERLENDİRİLDİ

 

Görüşmede, nükleer proje ayrıntılı olarak ele alındı. Lihaçev, projeye ait bürokratik ya da teknik taleplerini sıraladı.4 bin 800 megavatlık kurulu güce sahip 4 reaktörden oluşan santralin ilk ünitesi hızla devreye alınması için atılması gereken adımlar değerlendirmesi yapıldı.

 

İLK ÜNİTE 1.200 MEGAVAT

 

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Akkuyu projesinin önünde bürokratik hiçbir engelin olmadığını söyleyerek “Gerekli hazırlıkları hızla tamamlayalım. Bu sene sonuna kadar temeli atalım. Gecikmeksizin atalım” görüşünü savundu.

 

Akkuyu Nükleer AŞ, senenin ilk yarısında bin 200 megavatlık ilk ünitenin temelini atmak üzere yoğun bir tempoyla çalışmaya başladı.

 

Türkiye Atom Enerjisi Kurumu (TAEK) geçen hafta inşaat lisansının ilk aşaması olan “sınırlı çalışma izni”ni vermişti. İlk ünitenin 2023 senesinde işletmeye alınması hedefleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle