Hoşgeldiniz  

FLAŞ…FLAŞ…FLAŞ… MERSİN KIRMIZI KATEGORİYE YÜKSELDİ… 100.82 İLE TEHLİKE BARAJINI AŞTIK

admin | 06 Mart 2021 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illere göre 100 bin kişiye düşen Kovid-19 haftalık vaka sayılarını paylaştı. Buna göre 27 Şubat-5 Mart haftasında vaka sayısı, Mersin’de 91,57’den 100.82’ye çıktı. Mersin de 100 binde hasta sayısının 100 üzerine çıkmasıyla kırmızı kategori barajını geçmiş oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından, illere göre 7 günlük her 100 bin kişide görülen koronavirüs vaka sayılarını açıkladı.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Koca, “Kontrollü normalleşme için illerimizin 100.000 nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayılarını içeren insidans haritasının güncel hali ektedir. Yüksek riskli illerimiz risklerini düşürmek için daha tedbirli olmalı. Normalleşme kontrollü gerçekleşmeli.” ifadelerini kullandı.

Geçtiğimiz hafta açıklanan verilerle Mersin 91.57 ile turuncu yani yüksek riskli kategoride yer almıştı. Bu hafta açıklanan verilerle Mersin 100 binde 100.82’ye yükseldi. Bu oranla Mersin “çok yüksek riskli iller” kategorisi olan kırmızıya büründü.

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLERDE NELER YASAK, NELER SERBEST?

Kırmızı kategoride yer alan illerde, cumartesi sokağa çıkma yasağı kaldırıldı, yasak yalnızca pazar günü var. 21.00-05.00 saatleri arasındaki yasak ise hem hafta içi hem hafta sonu sürüyor. Okul öncesi, ilkokul, 8 ve 12. sınıflar açık. Ortaokul ve liseler kapalı, ancak liselerde yüz yüze sınavlar yapılabilecek.

ESNAF İÇİN KÖTÜ HABER: GÖZLER MERSİN VALİLİĞİNDE

Yeme-içme yerleri ile kıraathane ve çay bahçesi gibi işyerleri kapalı. Halı saha, yüzme havuzu tesisleri kapalı. 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş altı için sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Sokak süreleri ise 3 saatten 4 saate yükseltildi. Nikah ve düğünler, katılımcı sayısı 50’yi geçmemek ve 1 saatle sınırlı olmak üzere yapılabilecek.

İŞTE 27 ŞUBAT-5 MART VAKA TABLOSU:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle