Hoşgeldiniz  

FLAŞ ÇALIŞMA: CHP’Lİ SEÇER MECLİS’E BAŞKANLIK EDEMEYECEK!

admin | 24 Haziran 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yerel yönetimlerin işleyişine yönelik üzerinde çalıştığı Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin belediyelere uyarlanması modeli, Mersin’de büyükşehir meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AK Parti ve MHP’li üyeleri de harekete geçirdi.

Sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – Yeni düzenlemede seçilen belediye başkanlarının, belediye meclislerinin doğal başkanı olamayacağı ve belediye meclislerinin Türkiye Büyük Millet Meclisi gibi başkanını kendisinin seçeceği bir sistem üzerinden çalışmalara başlayan Cumhur ittifakı meclis üyelerinin de bu doğrultuda hazırlığa başladığı iddiası siyasi kulislere bomba gibi düştü.

FLAŞ İDDİA: MECLİS BAŞKANLIĞI İÇİN İSİM BİLE KONUŞULMAYA BAŞLANDI

Meclis’in yeni yasama yılına başlayacağı Ekim ayında bu çalışmayı yasalaştırmayı hedefleyen AK Parti ve MHP’nin bu düzenlemeyle, Büyükşehir Meclislerinde çoğunluğu ellerinde bulundurdukları yerlerde CHP’li başkanların yönetimine ortak olacakları düşünülüyor.

Bu kapsamda Meclis başkanını kendisi belirleyecek olan Mersin Büyükşehir Meclisi’nde de şimdiden Başkanın kim olacağı AK Parti ve MHP cephesinde tartışılmaya başlandı bile.  

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle