Hoşgeldiniz  

FIRINCI ESNAFINDAN KORKTU, HALK EKMEK’TEN DAĞITILAN EKMEĞİ “FIRINCILARDAN ALIYORUZ” YALANINI SÖYLEDİ! BOMBA ÖTESİ İDDİA!

admin | 15 Aralık 2021 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer her gün 3 bin ekmeği ücretsiz olarak dezavantajlı ailelere dağıtacaklarını açıkladı. Hatta Büyükşehir, bu 3 bin ekmeğin fırıncı esnafından alınacağını söyleyerek esnafa da destek olacaklarını söyledi. Bomba iddia bunun üzerine gündeme düştü.

Artan girdi maliyetlerinin ardından Mersin’de fırıncılar ekmeği 2.50 TL yapma kararı almış ve satışlara başlamıştı. Ülke genelinde artan ekonomik kriz nedeniyle bunalan vatandaş da bu zamla iyice sarsılmıştı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası da günde 70 bin ekmek üreterek, 1 TL’den vatandaşa satışını sürdürüyordu. Ekonomik buhrandaki vatandaşlar da 1 TL’lik ekmek almak için Halk Ekmek büfelerinden alışverişini arttırdı.

AÇIKLAMADA “FIRINCI ESNAF” AYRINTISI DİKKAT ÇEKTİ!

CHP’li Büyükşehir yönetimi aldığı son kararla günlük 3 bin ekmeği dezavantajlı ailelere ücretsiz ulaştırmaya başladı. İhtiyaç sahibi ailelere 3’er ekmek verileceği kaydedildi.

Ücretsiz ekmek dağıtımında kullanılacak ekmeğin Halk Ekmek Fabrikasından değil, fırıncı esnafından alınacağı da Büyükşehir tarafından açıklandı. Böylelikle hem fırıncı esnafına hem de vatandaşa katkı sağlanmasının hedeflendiği projeyle ilgili bugün bomba iddia gündeme geldi.

EKMEKLER MER-EK’TEN GELDİ!

Büyükşehir’in dağıtıma başladığı ücretsiz ekmeklerin paketlenmesi için Aşhane’de hazırlıklar yapılırken, gelen ekmeklerin fırıncı esnafı yerine MER-EK’ten gelmesi şok yarattı. Gelen ekmekler de Aşhane araçlarıyla vatandaşlara ulaştırıldı.

Fırınların mecburi nedenlerle zam yaptığını kaydeden esnaflar, Büyükşehir’in zararına satışı karşılayabildiğini, ücretsiz ekmek dağıtımının da fırıncı esnafıyla daha fazla karşı karşıya gelmemek için böyle bir açıklama yapıldığını öne sürdüler. Hatta bazı esnaflara alım sözü verildiğini ancak herhangi bir alım yapılmadığını savundular.

Belediye’ye yakın kaynaklar da esnafları doğrular yönde konuştu. Bugün ücretsiz dağıtılan ekmeklerin tamamının MER-EK’ten çıktığı, fırınlardan alınmadığı iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle