Hoşgeldiniz  

FIRAT KALKANI GÖLGESİNDE MERSİNLİ İŞADAMLARI IRAK’A GİDİYOR

admin | 21 Şubat 2017 | Ekonomi, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Süleymaniye, Erbil ve Dohuk’u kapsayan 3 günlük 6. Irak İş Gezisi’ni gerçekleştireceklerini bildirdi.

tısiadmersinırakişgezisi6

TISİAD Genel Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye ve özellikle bölge ekonomisi için büyük bir pazar olan Irak’a Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Yıldırım’ın tetikledikleri yeni yılda yeniden ikili ilişkilerin ve de ülkeler arasındaki ticari ilişkilerin yoğunlaştırılması sürecinin başlamasından alınan güçle 6.Irak İş Gezisi’ni gerçekleştireceklerini açıkladı.

 

24-27 Şubat tarihleri arasında Irak’ın Süleymaniye, Erbil ve Dohuk illerine gerçekleşecek ziyarette valiler, belediye başkanları ile ticaret odalarının başkanları ve sivil toplum örgütleriyle görüşecekleri bilgisini veren Kılıç, şunları söyledi:

 

“Üyesi olduğumuz Çukurova SİFED ile Adana ve Mersin’deki dernekler ile Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) üyelerinin de katılacağı ziyaretin öncelikle bölge ticaretine büyük katkı sunacağına inanıyoruz.”

 

3 günlük iş gezinin ardından Türkiye Irak İş Zirvesi ve Bağdat İş Zirvesi planlarından da bahseden Kılıç, “Irak’ın 19 vilayetinden iş adamları ve bürokratlar katılacak. Zirveye hükümet düzeyinde katılımın da sağlanmasını arzu ediyoruz. İlkini Mersin’de planlıyoruz. Türkiye’nin de değişik illerinden görüşmeye gelecek iş adamlarını davet ederek, büyük bir zirve planlıyoruz. Irak Türkiye için çok önemli bir pazar. Biz de ticari ve dostluk ilişkilerinin gelişmesine katkı sunmak için çaba gösteriyoruz” dedi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle