Hoşgeldiniz  

FETÖ ZANLILARI STK’LARDAN TEMİZLENECEK Mİ? GÖZLER MEBİDER’DE

admin | 17 Şubat 2017 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de önde gelen Bürokrat ve işadamlarının oluşturduğu kısa adı MEBİDER olan Mersin Bürokrat ve İş Adamları Derneği yönetiminde yer alan ve FETÖ ile yargılanan isimlerden temizlenmemesi tepki çekerken, STK’larda FETÖ ile ilişkilendirilen isimlerin barındırılmaması yönünde kamuoyu baskısı çoğalmaya başladı.

mebiderfetö

Mersin’de FETÖ ile mücadele eden Avukat Murat Altındere’nin Mersin MÜSİAD’la ilgili attığı tweetin yankıları sürerken, bu çağrıya diğer STK’ların da katılması gerektiği konusunda kamuoyu hemfikir.

 

15 Temmuz darbe girişiminin ardından yurt genelinde başlatılan FETÖ operasyonlarında gözaltına alınıp, Mahkeme’ye sevk edilen isimlerin tutuksuz yargılananı veya tutuklanarak cezaevine konan isimlerin halen STK yönetimlerinde yer almalarına tepkiler sürüyor.

 

Murat Altındere’nin de MÜSİAD adını açıkça vererek, yönetimde yer alan FETÖ zanlısı isimlerin halen görevde almasını sert bir dille eleştirmiş, Mersin kamuoyundan da Altındere büyük destek görmüştü.

 

MÜSİAD’IN ARDINDAN GÖZLER MEBİDER’DE

 

Mersin’de önemli STK’ların arasında yer alan Mersin Bürokrat ve İşadamları Derneği yönetiminin de etkin birkaç isminin FETÖ zanlısı olarak yargılanmaları, Altındere’nin başlattığı “STK’lardan FETÖ’cüleri temizleyin” çağrısından sonra gözlerin MEBİDER’e çevrilmesine neden oldu.

 

MEBİDER YÖNETİMİNDEN 2 ÖNEMLİ İSMİN YARGILAMASI SÜRÜYOR

 

MEBİDER Yönetiminde yer alan işadamı İ.İ’nin FETÖ’ye finans sağladığı gerekçesiyle tutuklanmasının ardından yine yönetimde yer alan E.S’nin de adli kontrol şartıyla serbest kalarak yargılanmasının devam etmesine rağmen dernek yönetiminden ilişki kesilmemesine tepkiler büyüyor.

 

Dernek Başkanı Bahaettin Kabahasanoğlu’nun konuya hassasiyetle yaklaşmasını isteyen Mersin kulisleri, yönetimde aktif bir şekilde yer alan bu isimlerin neden ilişiklerinin kesilmediğini merak ettiklerini ifade ediyorlar. FETÖ ile topyekun mücadele edildiğini belirten kaynaklar, STK’ların da konuya ciddiyetle yaklaşması gerektiğini ve devlete yardımcı olmaları gerektiği konusunda görüş belirttiler.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle