Hoşgeldiniz  

FETÖ TUTUKLUSU ESKİ GENEL SEKRETER HALUK TUNÇSU’YA “EV HAPSİ”

admin | 01 Mart 2017 | Dünya, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin’de, FETÖ’ye yönelik soruşturma kapsamında haklarında 10 yıldan ağırlaştırılmış müebbede kadar hapis cezası istemiyle dava açılan eski Genel Sekreter Tunçsu ve eski Zabıta Daire Başkanı Aksoy’a ev hapsi koşuluyla tahliye geldi.

HALUKTUNCSUKARARELEKTRONİKKELEPÇE

Mersin 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşma sırasında salon içinde ve Adliye önünde geniş güvenlik önlemi alınması dikkat çekti.

 

Mahkeme heyetinin, Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Haluk Tunçsu ve eski Zabıta Daire Başkanı Yaşar Aksoy’u ev hapsi koşuluyla tahliye ettiği öğrenildi.

 

Mahkeme, Erkan Karaaslan ve Mehmet Türkmen’in ise tutukluluk hallerinin devamına karar vererek duruşmayı ertelediği belirtildi.

 

EV HAPSİ NEDİR?

 

Ev hapsi, nispeten hafif suçlarda mahkemelerce verilen hapis cezalarının kişinin kendi konutunda geçirmesini ifade eder. Mahkeme tarafından ev hapsi ile cezalandırılan kişi hapis cezası sonuna kadar konutundan dışarıya çıkamaz. Cezasını çekeceği konuttan çıkıp çıkmadığı ise Amerika Birleşik Devletleri’nde ki uygulamalarda elektronik kelepçe sistemi ile sağlanır. Ev hapsi kavramının Türkiye’de bilinen ilk uygulaması Eski Başbakan Necmettin Erbakan’ın kayıp trilyon davasında belgede sahtecilik suçundan aldığı 11 aylık cezadır. Erbakan bu ceza sırasında evden izinle ayrılabildi ve üçüncü dereceye kadar akrabaları ve sosyal çevresiyle görüşebildi ancak görüştüğü kişiler Denetimli Serbestlik Kurumu’nca sınırlanabildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle