Hoşgeldiniz  

FETÖ SORUŞTURMALARINDA “İTİRAFÇI” ŞÜPHESİ

admin | 06 Şubat 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

FETÖ soruşturmaları kapsamında gözaltına alınan ve FETÖ’cülükleri sabitlenen isimlerin itirafçı olarak serbest bırakılmalarının yankıları sürüyor. Kamuoyu bu kişilerin gerçekten pişmanlık yaşayıp, örgütle bağlantılarının kesilmediğine olan algı da her geçen gün artıyor.

 

mersinfetöitirafçıları

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak’ın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandıktan sonra pişman olan ve itirafçı olarak örgüt yapılanmasını ortaya çıkartan kişilerin denetimli serbestlik kapsamında serbest bırakıldığı belirtmesinin ardından geçtiğimiz gün İstanbul, Ankara, Malatya, Adana, Eskişehir, Balıkesir ve İzmir’de yapılan operasyonlarda gözaltına alınan 280 pilotun 180’inin itirafçı olması sebebiyle serbest bırakıldığı açıklandı. Üstüne üstlük haklarında yurtdışı yasağı ve haftada bir gün bulundukları bölgedeki karakola giderek imza atmaları şartı getirilen bu pilotların, görevlerine geri dönmesi kafalarda soru işareti yarattı.

 

Ankara Cumhuriyet Başsavcısı Harun Kodalak, itirafçılarla ilgili olarak “Tutuklu hakim ve savcılardan itirafçı olan herkesi bırakıyoruz ama verdiği bilgilerin bizim tarafımızdan itibarlı kabul edilmesi lazım. Yoksa bildiğimiz ifadeleri tekrarlarsa bu kişileri itirafçı olarak kabul etmiyoruz. Örgütün yapısı, örgüt elemanları ve işleyişi hakkında doyurucu bilgi verenleri itirafçı kabul edip tahliye ediyoruz. Askerler gibi darbeye bizzat karışanlar hariç tüm itirafçıları serbest bırakıyoruz” açıklaması yapmıştı. Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) anayasayı ihlal suçunu düzenleyen 309. maddesinden yargılanan itirafçıların serbest bırakılmayacağının altını çizen Kodalak, “Adam öldüreni serbest bırakabilir misin? Ama TCK’nın 314/2. maddesindeki örgüt üyeliği suçundan yargılanıp itirafçı olanları tahliye ediyoruz, tutuksuz yargılıyoruz” ifadelerine yer vermişti.

 

MERSİN’DE DURUM NE? “İTİRAFÇI” İSİMLER GİZLENİYOR İDDİASI

 

15Temmuz darbe girişiminin ardından Mersin’de FETÖ operasyonları diğer illerin aksine sessiz ve derinden gidiyordu. Bu da kamuoyunda operasyonların tam anlamıyla yapılmadığı algısının oluşmasına neden olmuştu. Gözaltına alınan ve sorgulananların basında ve kamuoyunda da yer almaması bu algıyı güçlendiriyordu.

 

Ortaya atılan şok bir iddia Mersin’de gündeme bomba gibi düştü. Mersin’deki FETÖ operasyonlarında çok önemli isimlerin gözaltına alınarak, sorgulandığı; “büyük bölümünün” de itirafçı olması sebebiyle “tutuksuz yargılandıkları” iddia edildi. Özellikle iş dünyasının yakından tanıdığı çok önemli isimlerin FETÖ’den yargılandığı öne sürülürken, Mahkemelerde de duruşmalara basının alınmamasının önemli gerekçelerinden birinin gizli tanıkları korumanın ötesinde itirafçıların ortaya çıkmaması için uygulandığı iddia ediliyor.

 

Mersin kamuoyunda merak edilen önemli bir konu da bu itirafçıların örgütle bağını tam anlamıyla kesip, kesmediği olarak yer alıyor. Başsavcı Kodalak’ın dediği gibi adli mercileri ikna edebilmek için “gerçekçi yemlik” olarak verilen ifadelerde örgütün gözden çıkardığı isimlerin Savcılara söylendiği ve kriptoların serbest bırakılabileceği ihtimalinin ortaya çıkabileceği ihtimali endişe yaratıyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle