Hoşgeldiniz  

EYVAH, DAHA 5 YIL VEKİLLİK YAPACAK! CHP’Lİ BAŞARIR’IN SORU ÖNERGESİ GÜLDÜRDÜ!

admin | 31 Temmuz 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İçişleri Bakanlığınca belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclisi üyelerinin yurt dışına çıkışlarını izne tabi kılan 14.10.2016 tarihli genelge yürürlükten kaldırıldı.

Yapılan açıklamada, “İçişleri Bakanlığı’nca belediye başkanlarının, belediye meclis üyelerinin ve il genel meclisi üyelerinin yurt dışına çıkışlarını izne tabi kılan 14.10.2016 tarihli genelge yürürlükten kaldırılmıştır. Söz konusu genelgenin yürürlükten kaldırılmasıyla; belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri İçişleri Bakanlığı’nın izni gerekmeksizin kendi usullerince yurt dışına çıkabileceklerdir” denildi.

 

İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklama bu kadar net iken, CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’ın provokatif soru önergesi ise tepkiyle karşılandı. Başarır,  OHAL döneminde belediye başkanlarının yurt dışına çıkışları İçişleri Bakanlığınca yazılı izne tabi iken, OHAL kalktıktan sonra da bu kez yurt dışı izinlerin aynı bakanlıkça sözlü izne tabi olduğu iddiaları olduğunu savundu.

 

YA BİLGİSİZ YA DA ART NİYETLİ

 

Halbuki Bakanlık açıklamasında net ifadelerle “belediye başkanları, belediye meclis üyeleri ve il genel meclisi üyeleri İçişleri Bakanlığı’nın izni gerekmeksizin kendi usullerince yurt dışına çıkabileceklerdir” denilmiş ve herhangi bir sözlü izin ibaresi kullanılmamıştı.

 

CHP’ye yakınlığıyla bilinen Sözcü Gazetesi bile “Belediye Başkanları izin almadan yurt dışına çıkabilecek” şeklinde haberi vererek, Başarır’ın Meclis gündemini lüzumsuz işgal ettiğini ortaya koydu. İçişleri Bakanlığı’ndan gelen bilgilendirme notunu direkt olarak paylaşan Sözcü Gazetesi’nde de herhangi bir sözlü ya da yazılı izin alma zorunluluğu ibaresinin olmadığı görülüyor.

 

İŞTE CHP’Lİ SÖZCÜ GAZETESİ’NİN BAŞARIR’A YANITI!

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle