Hoşgeldiniz  

EVLERİN İŞARETLENMESİNE MERSİN VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI: “İDEOLOJİK BOYUT YOK, ENGELLİ DERNEĞİ YAZMIŞ!”

admin | 02 Aralık 2019 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Dün gece fark edilen Piri Reis Mahallesi’nde bazı evlerin duvarlarına yazılan tarihler üzerinden “Alevi evleri işaretlendi” şeklinde provokatif haberlerin yayılmasının ardından Mersin Valiliği açıklama yaptı: “Kimin yazdığını ortaya çıkardık. Olayın ideolojik boyutu yok!”

Dün akşam saatlerinde sosyal medyanın ardından bazı haber ajanslarından geçilen “Mersin’de Alevilerin evleri işaretlendi, tarihler yazıldı” haberlerinin ardından harekete geçen Mersin Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü olayın aslını ortaya çıkardı.

Piri Reis Mahallesi’nde bazı evlerin duvarlarında tarihler yazıldığı fark edilmişti. Evlerin bazılarında Alevi vatandaşların oturduğunun belirlenmesi üzerine, özellikle sosyal medyada tıpkı İzmir’de yaşanılan Alevi evlerinin işaretlenmesi provokasyonun bir tekrarının Mersin’de yaşandığı algısı oturtulmaya çalışılsa da Mersin Emniyeti’nin hızlı araştırması sonuç verdi ve yazıları yazan kişi tespit edildi.

Yazıların Yeni Bir Umut Engelli ve Kimsesizler Lösemi Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği İktisadi İşletmesi adına yardım toplayan Ö.U. isimli bir kadın tarafından yazıldığı öğrenildi. Gözaltına alınan Ö.U verdiği ifadede, gezdiği bölgeler ile girdiği bina ve daireleri karıştırmamak ve tekrar girmemek amacıyla küçük yazılarla zil butonlarının yanlarına tarih attığını söylemesiyle iş ortaya çıkarılmış oldu.

Konuyla ilgili yazılı açıklama yapan Mersin Valiliği, olayla ilgili detaylı bilgileri kamuoyuyla şu şekilde paylaştı:

“İlimizde bazı binaların kapı zillerinin kenarına yazılan tarihlerle ilgili olarak 01.12.2019 günü bazı basın yayın organları ve internet sitelerinde Mersin’de de Alevi vatandaşlarımızın evlerinin işaretlendiği şeklinde çıkan haberler ile ilgili yapılan araştırmalar neticesinde, Alevi vatandaşlarımıza yönelik herhangi bir işaretlemenin olmadığı, Yeni Bir Umut Engelli ve Kimsesizler Lösemi Eğitim Kültür Yardımlaşma Derneği İktisadi İşletmesi adına yardım toplayan Ö.U. isimli bir bayan şahıs tarafından tarihlerin yazıldığı tespit edilmiş, ilgili bayan da verdiği ifadede, gezdiği bölgeler ile girdiği bina ve daireleri karıştırmamak ve tekrar girmemek amacıyla küçük yazılarla zil butonlarının yanlarına tarih attığını beyan etmiştir. Şahısla ilgili gerekli adli işlem yapılmış, olayın herhangi bir ideolojik boyutunun olmadığı tespit edilmiştir.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle