Hoşgeldiniz  

ESOB BAŞKANI TALAT DİNÇER: “BAYRAM ALIŞVERİŞİNDE YEREL ESNAF TERCİH EDİLMELİ”

admin | 30 Mayıs 2019 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, giyim kuşamdan, gıdaya, tatlı şekerlemeden, kuruyemişe kadar her sektörden esnaf ve sanatkarların Ramazan Bayramına ve yaz sezonuna hazır olduğunu belirterek, kent ekonomisine katkı sunulması ve yerel ekonominin güçlendirilmesi adına Mersinlilerin alışverişlerinde AVM’leri değil yerel esnafı tercih etmeleri çağrısında bulundu.

Başkan Dinçer, dokuz günlük ramazan bayramı tatili ve yaz sezonun başlaması nedeniyle piyasalarda göze çarpar bir hareketlik yaşandığını belirtirken, özelikle tatlı, şekerleme, gıda ve giyim kuşam olmak üzere, her sektörden esnaf sanatkarın bayram dönemi için hazırlıklarını tamamladığı bilgisini verdi.

Ramazan Bayramı alış verişlerinde özellikle çocuklu aileler için ayakkabı ve giyim kuşamın büyük önem taşıdığına dikkat çeken Başkan Dinçer, bayram bereketinin giyim kuşamın dışında oyuncak, tatlı, şekerleme, lokum, kuruyemiş ve taze sebze meyve ile tüm gıda sektörüne de önemli ölçüde yansıdığını vurguladı.

Dokuz günlük bayram tatili öncesi piyasalarda yaşanan hareketlilik nedeniyle esnaf ve sanatkarlara bir dizi uyarıda da bulunan Başkan Dinçer, “Sayıları hızla artan AVM’lerle birlikte rekabet şansı hayli azalan esnaf sanatkarlarımız için bayramlar bir fırsat. Bu anlamda esnaf sanatkarlarımızın bayram alış verişlerinde müşteri memnuniyetine önem vermelerini, tüketicilere rahat alış veriş imkanı sunmalarını bekliyoruz. Müşteri memnuniyeti, satışın gerçek yükünü taşıyan omurgasıdır. Eğer esnafımız müşteri sadakati ve müşteri memnuniyeti yaratamazsa, müşterilerini kaybederler. Esnafımızın amacı müşteri ihtiyaçlarını karşılamaktır. Yeni müşteri kazanmak, eskisini elde tutmanın beş katına mal olur. Bu nedenle müşteri ile ilişki çok önemlidir” dedi.

Esnaf ve sanatkarlardan müşteri odaklı davranmalarını beklediklerini kaydeden Başkan Dinçer, “Bayramda yaşanan yoğunluk nedeniyle esnafımızdan ayrıca işyerlerinde yüklü miktarda para bulundurmamaları, şüpheli davranışlar sergileyen şahıslara dikkat etmeleri, çarşı ve pazarlarda yankesicilik, dolandırıcılık ve sahte para olaylarına karşı daha dikkatli ve duyarlı olmalarını istiyoruz. Mersinli hemşerilerimizin de alış verişlerinde AVM’leri değil, kent ekonomisine katkı sunulması, kent ekonomisinin güçlendirilmesi adına yerel esnafı tercih etmelerini bekliyoruz” ifadesini kullandı.

Bayram tatilinin dokuz gün olarak açıklanması ve yaz sezonunun başlaması nedeniyle bayramı memleketlerinde aileleriyle birlikte geçirmek isteyenlerin ve tatilcilerin uzun yol kat edeceğini kaydeden Başkan Dinçer, trafik kazaları konusuna da dikkat çekti. Bayramlarda trafik kazalarında artış olduğunun altını çizen Başkan Dinçer, “Yollar kan gölüne dönmesin” diyerek, “Bu anlamda şoför esnafımızdan ve vatandaşlarımızdan uykusuz ve yorgun şekilde araç kullanmamalarını, yola çıkmadan önce mutlaka araçlarının bakımlarını yapmaları konusunda dikkatli olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

Başkan Dinçer, bayramların, toplumun birliğini, beraberliğini sağlayan değerlerin hatırlandığı, güzelliklerin ve iyiliklerin yoğun olarak yaşandığı, insanlar arasında karşılıklı

sevgi ve saygının geliştiği, dostluk, kardeşlik duygu ve hislerinin güçlendiği özel günler olduğunu sözlerine ekleyerek,” Bu duygu ve düşüncelerle tüm esnaf sanatkarlarımızın ve Mersinlilerin Ramazan Bayramını kutluyor, sağlık, huzur, mutluluk, güven ve bereket dolu nice bayramlar diliyorum” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle