Hoşgeldiniz  

ESNAF ODALARINDA BAŞKANLIK YARIŞI OCAK’TA BAŞLIYOR

admin | 06 Kasım 2017 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlar Kurulu Toplantısı yapıldı. Toplantıda konuşan Başkan Talat Dinçer, oda seçimlerinin Ocak ayı içerisinde başlayacağını ve herhangi bir ertelemenin söz konusu olmadığı bilgisini verdi.

İl genelinde kurulu 70 meslek odası başkanının katılımı ile gerçekleşen genel kurul açılış ve yoklama ile başlayıp, divan heyetinin oluşturulması ile başladı. Oybirliğiyle Divan Başkanlığına Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Başkan Yardımcılıklarına ise Birlik Başkanvekilleri Nesil Aydın ve Alper Deniz getirildi. Başkanlar Kurulunun açılışını yapan Başkan Dinçer, Hakkari Şemdinli’de meydana gelen terör saldırısında yaşamını yitiren kahraman vatan evlatları için şehit ailelerine ve yüce milletimize baş sağlığı dileklerini iletti.

 

“ERTELENDİ SÖYLENTİSİ DOĞRU DEĞİL”

 

Konuşmasında 5362 sayılı kanunun 21. Maddesine istinaden Başkanlar Kurulu toplantısını gerçekleştirdikleri bilgisini veren Başkan Dinçer, yılbaşı itibarıyla meslek odalarında genel kurul sürecinin başlayacağını ifade etti. Genel kurulların ertelendiğine dair piyasalarda söylentiler oluğuna dikkat çeken Dinçer, “Genel kurulların ertelenmesi söz konusu değil. Ocak ayı itibarıyla tüm odalarımız genel kurullarını yapacaklar. Erteleme sadece TMMOB’a bağlı Ticaret ve sanayi odalarında yapıldı. Bundan hareketle oda başkanlarımız ve genel sekreterlerimiz genel kurulla ilgili çalışmalarını yapmaları gerekmektedir. Bizler de birlik olarak daha önceki dönemlerde olduğu gibi odalarımızın iş ve işlemlerini hızlı ve sağlıklı bir şekilde gerçekleştirmeleri için odalarımızın yanında olacağız” dedi. Oda başkanlarına genel kurulla ilgili bilgilerin yer aldığı bellek dağıtımı yapıldığını kaydeden Dinçer, “Söz konusu bellekte genel kurul süreciyle ilgili tüm iş ve işlemler sıralandı. Yine söz konusu genel kurula ilgi olarak genel sekreterlerimizi eğitime alacağız. Bakanlıktan ve TESK’ten ilgili kişiler gelerek genel sekreterlerimize yöntemle ilgili uygulamalı eğitim verecekler” dedi.

 

Mevzuatta yapılan değişiklikle birlikte 2 yıl esnaf sicil ve vergi kaydı olmayan bir kişinin oda yönetimine ve başkanlığına aday olamayacağını kaydeden Başkan Dinçer, denetim kurulu asil ve yedek listesinin ise en az lise mezunu ve üstü okul mezunu olması gerektiğini belirtti. Dinçer aksi halde denetim kurulu görenini Birliğin üsteleneceğini kaydetti. Genel kurulla ilgili kararların bir ay öncesinden alınarak genel kurul ilanının yerel bir gazetede yayınlanması gerektiğini hatırlatan Dinçer, “Meslek odalarımızın resmi ilan statüsü taşımayan kuruşlardır. Bu anlamda ilanlarımız resmi ilan statüsünde yayınlanmayacak. Bu konuyla ilgili TESK ve Bakanlık nezdinde görüşmelerimiz devam ediyor” dedi.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle