Hoşgeldiniz  

ESKİ BAKAN İSTEMİHAN TALAY CHP’DEN RESMEN BÜYÜKŞEHİR ADAY ADAYI

admin | 23 Eylül 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Genel Başkan Başdanışmanı ve eski Kültür Bakanı İstemihan Talay, Mart’ta gerçekleştirilecek yerel seçimlerde CHP’den Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı.  

Uzsun süredir adaylık çalışması yapan CHP’li İstemihan Talay, bugün il başkanlığında gerçekleştirdiği mitingin ardından Büyükşehir aday adaylığını açıkladı.

 

Talay’ın aday adaylığı açıklamasına CHP Mersin Milletvekilleri Cengiz Gökçel, Ali Mahir Başarır, Alpay Antmen, CHP İl Başkanı Adil Aktay, Kadın Kolları Başkanı Pakize Güler, Gençlik Kolları Başkanı Ethem Güzel de katılırken, çok sayıda partilinin de programda yer alması dikkat çekti.

 

“Talay Başkan” sloganlarıyla kürsüye gelen İstemihan Talay, AK Parti iktidarının 16 yıllık uygulamalarını eleştirerek sözlerine başladı. Talay, “Sevgi, hoşgörü AK Parti yüzünden kayboldu. İnsanlarda artık korku hakim. AK Parti sevgiyle değil, korkuyla iktidarı yönetiyor” dedi.

 

AK Parti’nin yerel yönetimlerde iflas ettiğini öne süren Talay, “Bakın Akdeniz çanağında Hatay, Adana ve Antalya AK Parti tarafından yönetildi. Ama AK Parti’ye teslim olmayan tek kale 16 yıllık süreçte bir Mersin oldu. Çünkü Mersin, gerçek anlamda hoşgörü ve saygının şehridir” diye konuştu.

 

Kültür Bakanlığı döneminde Mersin’e verdiği destekleri anlatan Talay, “Bunları anlatmamın size bir nedeni var. Ben yapacaklarımdan önce yaptıklarımı size aktarıyorum. Bu yaptıklarım, Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni hayırlısıyla kazandığımızda sizlere örnek teşkil edecek, bizim dönemimizde Mersin Büyükşehir’in çalışmalarına ipucu olacak çalışmalardan bilginiz olsun diye söylüyorum” dedi.

 

1978 yılından beri devletin önemli kademelerinde çalıştığını kaydeden Talay, bu birikimini Büyükşehir’e de yansıtacağını ifade etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle