Hoşgeldiniz  

EN BAŞTA YAPILMASI GEREKİYORDU… HÜKÜMET, CHP’NİN YAPTIĞI İŞÇİ KIYIMI İÇİN HAREKETE GEÇTİ!

admin | 10 Aralık 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinin ardından CHP’ye geçen Büyükşehir Belediyelerinde yaşanan işçi kıyımları Türkiye genelinde gündem oluşturuyordu. İşten çıkarılan işçilere ve belediyelerde sözleşmeli olarak çalışan tüm personele iş güvencesi tanıyacak yeni bir kadro çalışması yapıldığı iddia edildi.

31 Mart yerel seçimlerinin ardından yönetimi CHP’ye geçen Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Antalya gibi Büyükşehir Belediyelerinde yaşanan işçi kıyımları had safhaya ulaştı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun seçim öncesi “namus sözü” vermesine rağmen Belediye Başkanlarının yoğun bir şekilde ucuz gerekçeler ve tazminatsız işten çıkarmaları “abartması” Hükümeti harekete geçirdi.

YENİ İDDİA: SÖZLEŞMESİ BİTENLERİN SÖZLEŞMESİ YENİLENMEYECEK!

İşten çıkarmaların yankısı sürerken, işçi kıyımıyla alakalı yeni bir flaş iddia daha ortaya atıldı. Yaşanan işten çıkarmalara ilave olarak, 2019 yılının son günlerine yaklaştığımız bugünlerde, belediyelerin bir çok sözleşmeli personelin sözleşmesini uzatmayacağı iddiası gündeme bir kez daha bomba gibi düştü. Bazı CHP’li belediyelerde konuyla ilgili tebligatların da işçilere ulaştığı iddiası şok yarattı.  

Belediye işçilerinin yaşadığı kıyımın önüne geçmek isteyen Hükümet kanadından önemli bir kulis bilgisi yayıldı. Buna göre, Hükümetin, işten çıkarılan işçiler ve belediyelerde çalışan sözleşmeli personele iş güvencesi tanıyacak şekilde bir kadro verilmesine yönelik çalışma yaptığı iddia edildi.  

POZANTI BELEDİYE BAŞKANI AÇIKLADI: “AZ DAHA SABREDİN!”

Hükümetin yaptığı çalışmayı Pozantı Belediye Başkanı Mustafa Çay duyurdu. Başkan Çay, “Ocak ayından önce hazırlanmış olan bir kanun teklifiyle kadro verileceğini ve iş akdi sonlandırılmış kardeşlerimizin de bu kanundan faydalanarak döneceğini yetkili ağızlardan duymuş bulunmaktayım” dedi.

İŞTE POZANTI BELEDİYE BAŞKANI MUSTAFA ÇAY’IN İŞÇİLERİ UMUTLANDIRAN O PAYLAŞIMI:

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle