Hoşgeldiniz  

ELVAN MERSİN ÇİFTÇİSİNE YENİ PAZARLAR SAĞLAMAK İÇİN ÇALIŞMALARINI YÜRÜTÜYOR

admin | 15 Mart 2017 | Ekonomi, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan Mersinli çiftçilere pazaraı genişletme çalışmalarından söz etti. Bakan Elvan, “Eğer Rusya’ya olan ihracatımız iyiyse üretimde de çiftçimizin yüzünün güldüğünü görüyoruz. İnşallah pazarımızı daha çok çeşitlendireceğiz ve  Mersin’imizi çok daha iyi noktalara götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Mersin’e bir dizi programa katılmak için Kalkınma Bakanı ve Ak Parti Mersin Milletvekili Lütfi Elvan, burada Mersinli çiftçilerle buluştu. Vali Özdemir Çakacak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ile birlikte Orkide Restorant’ta düzenlenen Mersin İli Akdeniz Meyve Sineği Mücadelesi Tanıtım Toplantısı’na katılan Bakan Elvan, burada yaptığı konuşmaya Mersin’in yaş sebze ve meyve üretimi konusunda ülkemizin başkenti konumunda olduğunu ifade ederek başladı.

 

Özellikle tarım ürünleri ve tarım ürünlerine dayalı sanayi alanında Mersin’in önde gelen illerden biri olduğunu vurgulayan Bakan Elvan, Mersin için yapılacak her çalışmanın ilin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağlayacağını ifade etti.

 

KÖRFEZ ÜLKELERİ AÇILIMI BAŞLIYOR

 

Mersin’i yaş sebze ve meyve üretiminde marka şehir haline getirecek adımları ilerleyen süreçlerde atacaklarının altını çizen Elvan, “Mersin yaş sebze ve meyve ihracatında Türkiye’nin önemli illerinden biridir. Ancak bizler ağırlıklı olarak Rusya’ya bağımlı bir yapıda üretimimiz sürdürüyoruz. Eğer Rusya’ya olan ihracatımız iyiyse üretimde de çiftçimizin yüzünün güldüğünü görüyoruz. Ancak pazarları çeşitlendirmemiz bizim açımızdan son derece önemlidir. O nedenle geçtiğimiz haftalarda özellikle körfez ülkelerinin yaş sebze ve meyve ithalatçılarını Mersin’imize getirdik. Misafirlerimiz Mersin’imize hayran kaldılar. İnşallah pazarımızı daha çok çeşitlendireceğiz ve Mersin’imizi çok daha iyi noktalara götüreceğiz” şeklinde konuştu.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle