Hoşgeldiniz  

DOKTOR SERDAR SAVAŞ’TAN ÜRKÜTEN MERSİN TESPİTİ: “YENİ WUHANIMIZ MERSİN!”

admin | 17 Haziran 2020 | Gündem, Sağlık, Son Dakika, Tüm Manşetler A- A+

Doktor Serdar Savaş katıldığı bir canlı yayın programında Mersin’le ilgili flaş açıklamalarda bulundu.

Doktor Serdar Savaş, Oğuzhan Uğur’un Youtube kanalında bir programa katılırken, programda ölümlerin de vakaların da doğru olmadığını söyledi. Ölümlerin daha fazla olduğunu söyleyen Savaş, ‘’Ölüm sayıları daha fazla. Vakalar da daha fazla. Bunlar yalan yanlış rakamlar’’ diyerek şok yarattı.

TÜRKİYE SÜRÜ BAĞIŞIKLIĞI POLİTİKASI UYGULUYOR

Doktor Serdar Savaş Mersin’le ilgili de çarpıcı bir tespitte bulundu. Doktor Savaş, “Türkiye sürü bağışıklığı politikası uyguluyor. Bulaşı yapanları tespit edeyim diyorum dinlemiyorlar. Maskeyi falan da taktıramıyorsun. Yeni Wuhan’larımız Ankara, Samsun, Mersin ve Diyarbakır” dedi.

FLAŞ İDDİA: MERSİN’E GELEN YAZLIKÇILAR KARANTİNA KURALLARINA UYMADI!

Şehirlerarası seyahat yasağının artmasının ardından Mersin’e çok sayıda yazlıkçı gelmiş, 14 gün karantina kuralına uymadan Mersinlilerin arasında yaşamaya başlamışlardı. Mersin ve ilçelerinden hemen her gün çok sayıda pozitif vaka ve karantina haberleri de gelmeye başlamış, salgının pik yaptığı birinci dalgada başarılı bir sınav veren Mersin, bir anda vaka sayısı fazlalığıyla öne çıkmıştı.

“ÖLÜM VE VAKA SAYILARI GERÇEK DEĞİL!”

Savaş açıklamalarını şu sözlerle sürdürdü:

“Siz Türkiye’de bugün 1467 yeni vaka olduğuna inanıyor musunuz Allah aşkına. Ölüm sayıları da gerçek değil. Doktor diyor ki bu Covid’den öldü. Test negatif geldi. Covid yazmayalım, akciğer enfeksiyonu yazalım. Ölümler de doğru değil. Rakamlar bunların çok üzerinde. Bunları saklamanın manası nedir onu da bilmiyorum. Saklanmazsa bu işi yönetemeyenler açısından da faydalı olabilir. Bu cambaza bak.”

SERDAR SAVAŞ KİMDİR?

Kabataş Erkek Lisesi mezunu. İstanbul Üniversitesi’nde tıp ve hukuk okudu. Londra Ekonomi Okulu’de sağlık planlaması ve finansmanı, London School of Hygiene’de epidemiyoloji ve istatistik eğitimi gördü.

1987 yılında Adana Sağlık Müdürlüğü’ne atandı. 1988 yılında Sağlık Bakanlığı’nda Bakan Danışmanı görevine getirildi. Akabinde Müsteşar Yardımcılığı görevinde bulundu. 1993 yılında Kopenhag’da bulunan Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Bölge Ofisi’ne getirildi. 1998 yılında Dünya Sağlık Örgütü Avrupa Başkan Yardımcılığı’na atandı.

2000 yılında Türkiye’ye döndü, Birleşik Sağlık Sistemleri’ni, İleri Tıp Teknolojileri’ni ve GENAR Enstitüsü’nü kurdu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle