Hoşgeldiniz  

DİKKAT PROVOKASYONLAR ARTIYOR… CEMEVİ HABERİ YALANLANDI

admin | 12 Şubat 2017 | Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Erzincan’daki Gani Efendi Köyü’nde bulunan cemevine ait kütüphanede yangın çıktı. Haber bazı basın yayın organlarında kundaklama olarak verilerek, Alevi vatandaşlar ayaklandırılmaya çalışıldı.

cemeviyalanıyangınmersinoyun

Aleviler üzerinden algı yapmaya çalışan mihraklar çalışmaya başladı. Erzincan’daki cemevi yangınını kundaklama olarak gösteren bazı basın yayın organları Erzincan Valiliği ve köy muhtarının açıklamalarıyla yalanlandı.

 

MUHTAR SALDIRIYI YALANLADI

 

Gani Efendi Çiftliği Köyü Tamer Geyik, yangının kimliği belirsiz kişiler tarafından değil köyde yaşayan engelli bir çocuk tarafından çıkarıldığını söyledi.

 

U.T. İSİMLİ 14 YAŞINDAKİ DOWN SENDROMLU..

 

Erzincan Valiliği de, provokasyonu yalanladı. Valilikten yapılan açıklamada, “Yapılan araştırmalar neticesinde, olayın failinin U.T isimli 14 yaşında Down Sendromlu ve engelli bir çocuk olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili nöbetçi cumhuriyet savcısına bilgi verilmiştir.” ifadelerine yer verildi.

 

Erzincan Valiliği’nden yapılan açıklamanın tamamı şöyle;

 

“Sosyal medyada ‘Erzincan’da Cemevi Yakıldı’ şeklinde çıkan haberler nedeniyle aşağıdaki açıklamanın yapılması zarureti hasıl olmuştur. 9 Şubat günü saat 14.00 sıralarında İl Jandarma Komutanlığı Harekat Merkezi, 110 İtfaiye Müdürlüğü tarafından 156 Jandarma ihbar hattı aranarak, Gani Efendi Köyünde bulunan Cemevinde yangın olduğu bildirilmiştir. Güvenlik güçlerimiz ve itfaiye marifetiyle Gani Efendi Köyü Cemevi’nde yapılan incelemede, Cemevinin yan eklentisinde bulunan kitaplık ve işçilere ait malzemelerin konulduğu bölmenin yandığı tespit edilmiştir. Erzincan itfaiyesi tarafından yanan odanın içerisi söndürülmüştür. İbadethane olarak kullanılan kısmın söz konusu odadan ayrı olduğu, herhangi bir zarar ve ziyanın olmadığı görülmüştür. Yapılan araştırmalar neticesinde, olayın failinin U.T isimli 14 yaşında Down Sendromlu ve engelli bir çocuk olduğu tespit edilmiştir. Konuyla ilgili nöbetçi cumhuriyet savcısına bilgi verilmiştir.”

 

İSTİHBARAT UYARMIŞTI

 

İstihbarat birimleri, özellikle Gaziantep, Adana, Mersin, Şanlıurfa başta olmak üzere bazı illerde Suriyeliler başta olmak üzere, belli mezhepsel etnik ayrımcılığın körüklenmesi için terör örgütlerinin çalışma yaptığı iddia edilmişti. Mersin’de de FETÖ gözaltıları ve sokakta yatan asker haberleriyle belli gruplar harekete geçirilmeye çalışılmıştı. Valiliği, Başsavcılığın ve Genelkurmay’ın erken hareket etmesiyle Mersin’de büyük provokasyonların önüne geçilmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle