Hoşgeldiniz  

DİHA MERSİN MUHABİRİNE TUTUKLAMA KARARI!

admin | 28 Temmuz 2017 | Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

14 gün önce gözaltına alınan Diha Mersin Muhabiri Özgür Alayumat hakkında karar çıktı. “Devlet sırlarını açıkladığı” gerekçesiyle Alayumat hakkında Mahkeme heyeti, tutuklama kararı çıkarttı.  

Haber takibinde gözaltına alınan dihaber Mersin muhabirleri Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman ‘örgüt üyeliği’ ile devlet sırlarını açığa çıkarmak suçlamalarıyla Hakim karşısına çıkarıldılar. Mahkeme Erdoğan Alayumat hakkında tutuklama kararı verirken, Nuri Akman’ın adli kontrol ile serbest bırakılmasına karar verdi.

 

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yaptıkları sırada “makul şüphe” gerekçesiyle gözaltına alınan, 14 günlük sorgularının tamamlanmasının ardından Akman ve Alayumat “örgüte üye olmak” ve “örgüt adına faaliyet yürütmek” suçlamalarıyla savcı karşısına çıktı. Savcılık ifadeleri tamamlanan gazeteciler, “örgüt üyesi olmak”, “örgüte yardım ve yataklık etmek”, “örgüt adına milis ve işbirlikçilik faaliyetinde bulunmak” ve “Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin gizli kalması gereken sırlarını ifşa etmek” iddialarıyla tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliği’ne sevk edildi.

 

Mahkeme heyeti Erdoğan Alayumat hakkında tutuklama kararı verirken, Nuri Akman’ın da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi.

 

GEREKÇE ‘DEVLET SIRLARINI AÇIKLAMAK’

 

Mahkeme tarafından hakkında tutuklama kararı verilen Erdoğan Alayumat’ın ‘Örgüt üyeliği’, ‘Örgüt adına faaliyet yürütmek’ ve ‘Gizli kalması gereken devlet sırlarını açıklama’ iddiası ile tutuklandığı öğrenildi.

Erdoğan Alayumat imzalı haberlerin, Cerablus’taki Fırat Kalkanı Harekatı ile ilgili haberler olduğu öğrenildi.

 

OLAYIN GEÇMİŞİ

 

Hatay-Antep sınır hattında haber takibi yapan gazeteciler Erdoğan Alayumat ve Nuri Akman, 13 Temmuz gecesi İslahiye merkezde İsa Nuri Demir ile birlikte “Haklarında şikayet” olduğu ve “Makul şüphe” oluştuğu gerekçesi ile gözaltına alınmıştı. Gazetecilerin fotoğraf makineleri ve kayıt cihazlarına el konulmuş, haklarında inceleme başlatılmıştı. 2 Gazeteci 14 gün sorgulanmasının ardından Mahkeme’ye çıkartılmıştı.

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle