Hoşgeldiniz  

DİĞER CHP’Lİ BELEDİYELER YAPINCA MECBUR KALDI… SU FATURASI DÜZENLENMEYECEK!

admin | 31 Mart 2020 | Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in idaresindeki MESKİ, vatandaşın can derdine düştüğü şu günlerde “WhatsApp üzerinden su sayacınızın fotosunu çekin, faturalandıralım” skandal duyurusundan geri adım attı. CHP’li Seçer, Nisan ayında meskenlerde sayaç okuması yapılmayacağını ve son 1 yılın ortalaması alınarak fatura kesileceğini açıkladı.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı, vatandaşın moralini bozan MESKİ’nin faturalandırma ısrarından vazgeçtiklerini açıkladı. CHP’li Vahap Seçer, salgın günlerinde su faturaları hakkında konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, geliri olmayan ya da çok düşük gelirli ailelerin 10 metreküpe kadar olan su kullanım ücretlerini Büyükşehir Belediyesi ödeyeceğini kaydetti. Nisan ayında meskenlerde sayaç okuması yapılmayacağını belirten Seçer, son 1 yılın ortalaması alınarak fatura kesileceğini duyurdu. CHP’li Seçer, son 1 yılda 0-75 metreküp su kullanan işyerlerine Nisan ayında fatura düzenlenmeyeceğini dile getirdi.

Hayat normale dönene kadar su abonelerinin sayaçlarının okunmayacağını söyleyen Vahap Seçer, “Halk Kart sahibi 8 bin 500 yoksul ailemizin 10 metreküp su tüketimine kadar kullandığı suyun bedeli, Belediyemizce karşılanacaktır. Meskenlerde abonelerimizin Nisan faturaları son 12 ayın su tüketim ortalamasına göre düzenlenecektir. İşyerlerinde ise abonelerimizin yüzde 97’sini oluşturan, son 12 ay ortalaması 0-75 metreküp arası su tüketenlere fatura düzenlenmeyecektir. 2020 yılının ilk 3 ayında su tüketimi olmayan işyeri ve mesken abonelerimize fatura düzenlenmeyecektir.  Tekrar önemle belirtmeliyim ki, su borcundan dolayı meskenlerde ve işyerlerinde su kesintisi yapılmayacaktır.  Barajlardaki doluluk oranları yeterli miktardadır, endişe edecek bir durum yoktur. MESKİ, temiz içme suyu tedarikinde herhangi bir sorun yaşanmaması için titizlikle çalışmaktadır” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle