Hoşgeldiniz  

DERVİŞ SÖNMEZ YAZDI: “TAT’LI TAT’LI MHP’NİN BAŞI KEL Mİ? CHP’Lİ SEÇER’LE DE İŞ TUTULUR VESSELAM!”

admin | 16 Eylül 2019 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

İlk Meclis oturumundan beri, göreve yeni seçilen CHP’li Vahap Seçer’in istediği borçlanma yetkisi en sonunda Meclis’ten geçti.

Şimdi n’olcek?

Hiçbir şey olmeecek.

Büyükşehir Başkanı Seçer “becerebilirse” hizmetleri sürdürecek.

Evet sürdürecek… Geçmişten gelen proje ve uygulamalara devam edecek. Pek yeni bir şey yapamayacak gibi dursa da en azından sürdürse dahi emin olun bu da Mersin’e yeter!

Cumhur ittifakının “fuzuli” direnişinin; bir ortağın “istemezük amma hele bir verip de görelim” diyerek kendini taca atmasıyla sonlandırılması kim ne derse desin akıllı bir hamledir.

AK Parti, ortağı MHP gibi kin ve nefret siyaseti gütmemiştir.

Kendisine önümüzdeki yerel seçimlerde hareket edebileceği, siyaset yapabileceği alan yaratmıştır. “Destek verdik, önünü açtık ama malzeme bu kadar, biz ne yapalım” deme hakkını eline katmıştır.

***

MHP’de değişen bir şey yok.

Önce İYİ Parti, ardından Burhanettin Kocamaz, şimdi de AK Parti…

“Bizi sattı” edebiyatı tam gaz devam.

Kendi satışlarının bedelini ödediklerini de mi hiç düşünmezler acep? Önceki dönemde Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde MHP bayrağı dalgalanırken, o bayrağı Taş Bina’ya diken Burhanettin Kocamaz’a “aday olmasın” diye yaptıkları alicengiz oyunları hala tazeliğini korurken, Cumhuriyet tarihi boyunca Mersin’in en çok hizmet aldığı hem de topyekun, tüm ilçesi, beldesi, köyüyle belki de ilk defa “adam yerine konulduğu” bir dönem varken, seçimleri güle oynaya tekrardan kazanma imkanı varken, MHP’nin Mersin’i “bu anlamda” sattığından neden kimse bahsetmez?

***

Hem de kendi çıkarı için…

***

Bugün MHP kanadından kimse yırtınmasın. Önceki dönem Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a karşı yürüttükleri kin ve nefret siyasetinin geçerliliği kalmamıştır. Bunun farkına varan ve artık kentin tüm kesimleri tarafından “Önünü açın da bir görelim, bu adam neci” söylemine AK Parti kayıtsız kalmamıştır.

Lüzumsuz ve tamamen kişisel hırsınız yüzünden Mersin’in önünün tıkanmasına AK Parti dur çekmiştir. Çünkü bindikleri MHP kayığı, yerel başarısızlığı sabit AK Parti’yi Mersin’de daha da dönülmez diplere sevk etmek üzereydi.

Ne için?

***

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın tüm Büyükşehir Belediye Başkanlarını Ankara’da toplaması yeni bir dönemin işaretidir. Kin ve nefretin yerini “akılcı bir siyasi tarzın” benimsenmesi yöntemi almıştır.

“Yönettirmediler” denmeyecek artık.

“Yönetemediler” denecek artık.

Gözlerini yenilginin hırsı bürümüş MHP’nin Mersin’deki “üstleri” böylesi bir politika üretemeyecek kadar aciz duruma düştüler. Yazık!

***

Şimdi muhalefete hem de “azınlık” muhalefete düşen MHP’nin meşhur sloganlarında denildiği gibi “Titreyip, kendine mi geleceğini” yoksa “Satılmış kader mahkumu” pozlarını mı sürdüreceğini hep birlikte göreceğiz.

Hayati kararlarda AK Parti yine “çekimser” kalıp, el altından CHP’li Seçer’in önünü açarken, MHP’nin gönlünü eylemek için seçtiği kararlarda “Ret” vereceği de hesaba katıldığında Mersin’de yine eskisi gibi yani Tat’lı dönemin temelini oluşturan “küçük olsun bizim olsun” politikasına döneceği de su götürmez bir gerçektir.

Ne de olsa Tat’lı dönem alışkın… El altından CHP’li Özcan’la iş tutmaya… Şimdi “bizim başımız kel mi” pozlarında Tat’lı Tat’lı CHP’li Seçer’le de iş tutulur vesselam…

Ne de olsa AK Parti bunun önünü açtı… Tat’lı Tat’lı MHP’nin başı kel mi canım… Her şey dava için ne de olsa!

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle