Hoşgeldiniz  

DAVUTOĞLU’NUN ÖNERİSİ CHP’Lİ BAŞARIR’I İŞTAHLANDIRDI: “EVET ARAŞTIRILSIN!”

admin | 09 Aralık 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, İstanbul Şehir Üniversitesi’ne dair iddiaları iftira olarak yorumlarken, “Cumhurbaşkanı dahil, banka yetkililerine kadar herkesin mal varlığı araştırılsın” demesi muhalefeti harekete geçirdi. CHP’li Ali Mahir Başarır, konuyla ilgili Meclis Araştırma önergesi verdi.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı Genişletilmiş İl Danışma Meclisi Toplantısı’nda konuşmuş, konuşmasının son kısmını son günlerde kamuoyunda geniş yer tutan Şehir Üniversitesi olayına ayırmıştı.

Erdoğan konuşmasında, “Şehir Üniversitesi’nin bir siyasi ayağında bizim, bir siyasi ayağında da malum zatın olduğunu söylüyorlar. Oranın tahsisini yapan benim. Malum zat Başbakan olunca bu tahsisi Şehir Üniversitesi’ne mülkiyet devrine dönüştürdü. Türkiye’de hiçbir üniversiteye mülkiyet devri, tapu devri olmamıştır. Öksüz, yetimin hakkını tapu devri yapmak suretiyle yiyor. Peki bu nasıl doğruluk? Yanında kim var? Sayın Babacan var, Mehmet Şimşek var, Feridun Bilgin var. Hani bunlar dürüsttü. Dürüstlüğü bunlar kimseye bırakmıyordu. Kimin ne olduğunu yaptıklarıyla öğrenin” demişti.

Bunun üzerine sert bir açıklamayla cevap veren eski Başbakan Ahmet Davutoğlu da “Şu anda görev yapanlar da dahil olmak üzere yaşayan bütün Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, kamu bankalarının bağlı olduğu bakanlar ve özelleştirme yüksek kurulunda görev yapmış yetkililerin ve onların birinci ve ikinci derece hısımlarının ve akrabalarının mal varlıklarını ve bu varlıklardaki değişimi, bu kişilerin siyasete girdikleri, devlet görevi üstlendikleri günden bugüne kadar araştırmak ve soruşturmak üzere TBMM’de gerekli komisyonlar oluşturulması gerekir” diyerek okların AK Parti Hükümetlerinde görev alan kişilere çevrilmesine neden olmuştu.

KILIÇDAROĞLU, DAVUTOĞLU’NU DESTEKLEDİ, BAŞARIR ARAŞTIRMA ÖNERGESİ VERDİ

Bu açıklamanın ardından muhalefet harekete geçti. CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Davutoğlu’nun önerisini “Temiz siyaset için gerekli” diyerek olumlu bulurken, jet hamle CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır’dan geldi.

CHP Mersin Milletvekili ve Anayasa Komisyonu Üyesi Ali Mahir Başarır, TBMM Başkanlığı’na, 2002 yılından bu zamana kadar tüm seçilmiş kamu görevlilerinin, bakanların, üst düzey bürokratların ve onların birinci dereceden akrabalarının seçilmeden önce, seçildikten sonraki süreçte ve görevi sona erdikten sonra mal varlıklarının ortaya çıkarılması, haksız zenginleşmenin, yolsuzlukların ve rüşvetin önlenmesi için meclis araştırma önergesi verdi.

“GERÇEKLER ORTAYA ÇIKSIN”

CHP’li Başarır TBMM Genel Kurulu’nda yapmış olduğu konuşmada da;  “Mal varlıklarının araştırılmasını yapmadığımız sürece bu sistem, herkesi töhmet altında bırakır. Bu Meclis bunu yapabilir. Gerçekler ortaya çıksın. Eminim bu araştırmadan sonra her şey düzlüğe çıkacaktır. Cumhurbaşkanın ve ailesinin mal varlığı dünyada konuşuluyor. Bu konuyu araştırmak ve ortaya çıkarmak bu onurlu Meclise düşer. Cumhurbaşkanı ne diyor? ‘Bize yeni Ömerler lazım’ diyor. Bugüne kadar yok muydu? Merak ediyorum, bugüne kadar Cumhurbaşkanı, Ömerlerle yürümüyordu da Ebu Cehillerle mi yürüyordu?” sözlerine de yer vermişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle