Hoşgeldiniz  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN, ZAFER ÇAĞLAYAN’I MERSİN’E NEDEN GETİRDİ?

admin | 05 Şubat 2017 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

17-25 Aralık FETÖ mağduru eski Ekonomi Bakanı ve Ak Parti eski Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’la birlikte Mersin’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hareketini siyasi kulisler birden çok yere giden mesaj olarak yorumladılar.

ZAFERMERSİNZİYARETAÇILIŞ

Mersin Şehir Hastanesi’nin açılışını yapmak üzere kente gelen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın heyetinde yer alan bir isim kentte büyük sürpriz yarattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mersin’e eski Ekonomi Bakanı ve Ak Parti eski Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’la birlikte geldi.

 

17-25 Aralık FETÖ’nün ilk darbe girişiminin mağduru Zafer Çağlayan’la Mersin’e gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu hareketi siyasi kulislerde farklı yorumlara neden oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın her hareketinin farklı bir anlam içerdiği savunulurken, Erdoğan’ın Çağlayan’la Mersin programına katılmasının da önemli mesajlar içerdiği ifade ediliyor.

 

Zafer Çağlayan Mersin Milletvekili iken patlak veren 17-25 Aralık FETÖ darbe girişiminin ardından siyasi hayatını noktalamak zorunda kalmıştı. 30 Mart 2014’te gerçekleşen yerel seçimlerde de 17-25 Aralık olaylarının büyük etkisinin olduğuna inanılıyor.

 

Mersin heyetine Çağlayan’ı alan Erdoğan’ın bu hareketi özellikle 15 Temmuz darbe girişiminin ardından yoğunlaşan FETÖ operasyonlarıyla ilişkilendiriliyor. Erdoğan’ın, Çağlayan’la Mersin’de gövde gösterisi yaparak 17-25 Aralık’ın rövanşını aldığı izlenimi yaratmak istediği öne sürüldü.

 

2014’TEKİ SEÇİMDE 17-25 ARALIK EN ÇOK MERSİN’İ VURMUŞTU

 

30 Mart 2014’teki yerel seçimlerde Ak Parti’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi adayı, Zafer Çağlayan’ın Bakan Yardımcısı Mustafa Sever’di. 17-25 Aralık olaylarının patlak vermesi, Mersin Milletvekili Zafer Çağlayan’ın seçim bölgesi Mersin’i daha çok etkilemişti. Seçimlerin ardından Genel Merkez’e sunulan raporlarda da 17-25 yüzünden seçimin kaybedildiği ifade edilirken, bu gerekçe Ak Parti’de kabul görmüştü.

 

SEVER KAZANDIRILARAK, 17-25’İN İZLERİ TAMAMEN SİLDİRİLECEK

 

Çağlayan’la Mersin’e gelerek, 17-25 Aralık’ın rövanşını aldığını dosta düşmana gösteren Erdoğan’ın 2014 seçimlerinin rövanşı için Mersin’de yeniden Mustafa Sever’i aday gösterebileceği iddia edildi. Erdoğan, 2019’daki yerel seçimlerde Mustafa Sever’le seçime girip, 17-25 Aralık’ın artçısının da rövanşını da alma hesabı yapabileceği öne sürüldü.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle