Hoşgeldiniz  

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TARSUS-KAZANLI TURİZM BÖLGESİ YATIRIMININ TEMELİNİ ATTI

admin | 07 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tarsus’ta 600 yataklı Devlet Hastanesi ile Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi yatırımlarının temelini attı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Mersin mitingi öncesinde Tarsus’ta vatandaşlarla buluştu. Burada 600 yataklı Devlet hastanesi ve Tarsus-Kazanlı Turizm Bölgesi’nin temel atma törenini gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan işleri gerçekleştirecek müteahhitlerden de erken bitirme sözü aldı.

 

İŞTE CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’IN KONUŞMASININ SATIRBAŞLARI

 

Görüyorum ki Tarsus 24 Haziran’da kararını vermiş. Allah hepinizden razı olsun.

 

Tarsus’a 16 senede yaptığımız yatırımlar ortada. Daha bitmedi, yapacaklarımız var. Tarsus Çamlıyayla yolunu yapıyoruz. 130 trilyonluk bir iş. 27 kilometresi tamamlandı. İçinde bir de tünel var.

 

Çukurova Havaalanı açacağız, çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. Bölgeye tam 400 trilyonluk bir yatırım.

 

200 milyon TL’lik bir proje olan OSB bağlantı yolu da kamulaştırması başladı. İnşallah bunu da kısa sürede hayata geçireceğiz.

 

Tarsus’a 5 yeni OSB geliyor. Tam 50 bin kişiye daha burada istihdam yaratacağız inşallah.Mevcut OSB tam 100 hektar genişliyor. Bu dev projeyi de Tarsus’a kazandırıyoruz.

 

Tarım bölgesi olan Tarsus’a 8 adet baraj, sulama kanalı ve gölet kazandırıyoruz.

 

Eğitim bizim iktidar dönemimizde en büyük önceliği aldı.Tarsus’a tam 658 derslik kazandırdık. Şimdi 2 okul daha yolda.

 

Gençlerimizi unutmadık. Tarsus’a tam 5 Milyon TL’lik bir yatırım olan Gençlik Merkezi yapıyoruz. 11 Milyon TL’ye yarı olimpik yüzme havuzu yapıyoruz.

 

Şimdi Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesi inşaatı başlıyor. Tam 4,5 katrilyonluk bir yatırım. Burada da 5 bin kişi istihdam edilecek. Bizzat bu projeyi kendim takip ediyorum. Tarsus Kazanlı Turizm Bölgesinde yaptığımız yatırım bölge turizmi açısından inşallah bir kırılma noktası olacaktır. Tarsus’a hayırlı olsun.

 

600 yataklı Tarsus Devlet Hastanesi’nin temellerini bugün atıyoruz. Birileri palavrea atar, biz iş yaparız. Zaten Mersin Devlet Hastanesi ile biz kendimizi ispat etmedik mi? Mersin’de şehir hastanesi yapan AK Parti iktidarı Tarsus’ta da 600 yataklı devlet hastanesini yapar.

 

Ve bunun maliyeti ne biliyor musunuz? 150 trilyon liralık bu yatırım Tarsus’u sağlıkta bambaşka bir lige taşıyacak. Hastane tamamlandığında Tarsuslu kardeşlerim şehir hastaneleri kalitesinde bir sağlık hizmeti alacak. Bu önemli yatırımın Tarsus’a hayırlı olmasını diliyorum.

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle