Hoşgeldiniz  

CUMHUR, SEÇER’E GÜVENMEDİ, BOZDOĞAN’A GÜVENDİ… CHP’Lİ BOZDOĞAN’A FİRESİZ DESTEKLE BORÇLANMA YETKİSİ

admin | 22 Mayıs 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP’li Vahap Seçer’in “Ankara’dan Mersin’i yönetemezsiniz” diyerek borçlanma yetkisi vermeyen Cumhur ittifakı Meclis üyelerine attığı iftira, Tarsus’ta patladı. CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a Cumhur ittifakı Meclis üyeleri firesiz destek vererek, oy birliğiyle borçlanma yetkisinin verilmesini sağladı.

CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, açık ve şeffaf yönetimin ödülünü Olağanüstü Meclis oturumunda aldı. Korona virüs salgınında Türkiye’ye örnek olacak çalışmalara imza atan Tarsus Belediyesi’nde Meclis üyeleri, CHP’li Bozdoğan’a çalışmalarının karşılığında istediği borçlanma yetkisini oy birliğiyle verdi.

Olağanüstü toplanan Tarsus Belediyesi Meclis oturumunda görüşülen maddeler arasında Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a 18 Milyon 500 bin TL borçlanma yetkisi teklifi oy birliğiyle kabul edildi.

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, içinde borçlanma yetkisinin de bulunduğu kararlarda meclis üyelerinden firesiz olarak destek bulurken oturumda önemli açıklamalarda bulundu.

Başkan Bozdoğan, ”Göreve geldiğimden beri yaklaşık olarak iller bankası, devlet bankaları, özel bankalar, müteahhitler ve esnaf dahil olmak üzere 60 milyon lira para ödedik. Bir yıl önceye çalıştık. Daha önce çekilen 38 milyon vardı. Toplu konut, kentsel dönüşüm yapacağız, asfalt yapacağız denilmiş. Asfalta ödenen para 2 milyon 700 bindi. Ama bu bir yıllık süreç içinde bizim ödediğimiz para 10 milyon lirayı geçti. Ciddi bir yapılandırmaya gittik” dedi.

BORÇLANMA YETKİSİ OY BİRLİĞİYLE KABUL EDİLDİ

Açıklamalarının ardından Belediyenin salgın ile mücadele başta olmak üzere kamu hizmetlerini aksatmadan devam ettirmesi ve oluşabilecek nakit ihtiyacı karşılanabilmesi amacıyla 18 Milyon 500 bin borçlanma yetkisi Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan’a yetki verilmesiyle ilgili teklif oy birliğiyle kabul edildi.

Mecliste, dilek ve temenni bölümünde konuşan Başkan Bozdoğan; “Bizler burada ne olursa olsun ciddi derece bu kente güç katacak kararlar aldık. İnsanlarımızın sevince mutluluğa gerçekten ihtiyacı var. Sorunlarımızı karşılıklı olarak konuşabilmeliyiz, tartışabilmeliyiz. Ama olması gereken yerlerde bunları yaparsak, daha şık ve daha güzel olur. Kamusal alanın ne kadar önemli olduğunu bu pandemiden sonra gördük. Özelleştirmenin sağlık sisteminde yapıcı olarak, yönetici olarak ilerde çok büyük bir faydasının olmadığını tüm bilim anladı. İkinci olarak da koruyucu hekimliği anladı. Üçüncü olarak sağlık çalışanlarının gerçekten çok değerli olduğunu. Bu insanların zor koşullarda görev yaptığını, bu insanların motivasyonlarını artırmak için devlet büyüklerinin de, bürokratlarında, valilerin de onlara gerekli desteği göstermeleri gerektiğini ortaya koydu. Hepimizin insanlık adına çok fazla çalışması gerekiyor, bunu anladım. Bugün meclisteki bütün arkadaşlarım, birlikte çok şeyler tartışırız, konuşuruz. Hepimizin bir siyasi ideolojisi var, farklı yönleri var rotaları var ama bizleri ortak bir noktada tutacak olan tek bir şey sevgidir ve o sevgiyi de ne olursa olsun emek emek işleyelim. Ramazan Bayramımızı tüm Tarsus’umuzun ve meclis üyelerimizin canı gönülden kutluyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle