Hoşgeldiniz  

CUMHUR, MECLİSİ TERK ETTİ! KEŞKE HAKSIZ YERE İŞİNDEN EDİLEN İŞÇİLER İÇİN DE BU KADAR KARARLI OLSALARDI…

admin | 15 Mart 2021 | Dünya, Genel, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi bugün gerçekleşen oturumda büyük tartışmalara sahne oldu. Mersin Limanı’nın genişlemesine ilişkin temenni kararının tartışıldığı madde görüşmeleri sırasında Cumhur İttifakı’na mensup meclis üyelerinin büyük bölümü oturumu terk etti. Mersin’i katledecek proje için Mecliste kalan meclis üyeleri de Mersin Limanı kapasite ve işlevselliğinin artırılması konusundaki iş ve işlemlere ilişkin temenni kararı, oy çokluğu ile kabul edildi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Mart ayı 2. Oturumu, Mersin Limanı kapasite ve işlevselliğinin artırılması konusundaki iş ve işlemlere ilişkin temenni kararı görüşmeleri sırasında sert tartışmalara sahne oldu.

CHP Grubu net bir şekilde Mersin Limanı’nın Atatürk Parkı’na doğru genişlemesinin önünü açan proje için hayır derken, AK Partili ve MHP’li Meclis üyeleri, MIP ile yapılan sözleşmede bu hakkın olduğunu savunarak, projeye karşı çıkmanın faydasız olduğunu öne sürerek, temenni kararına destek vermeyeceklerini dile getirdi.

TARTIŞMALAR BÜYÜDÜ, OTURUMA 5 DAKİKA ARA VERİLDİ

Meclis üyeleri arasında yaşanan tartışmalar uzayınca oturumu yöneten CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, oturuma 5 dakika ara verdi.

Aranın ardından Meclis üyelerine seslenen Seçer, “Lütfen konuşmalarımızda, tavırlarımızda Meclis’in saygınlığına, itibarına halel getirecek tavırlar içerisinde olmayalım. Daha dikkatli olalım. Birbirimizi kıracak, incitecek sözlerden uzak kalalım. Mümkün olduğunca her Meclis üyemizin fikirlerini, düşüncelerini aktarabilmesi için Meclis’i yöneten Meclis Başkanı olarak fırsat verdiğimi düşünüyorum. Yeterince zaman da sağlıyoruz. Herkes düşüncelerini söylemekte hür. Bunda bir beis yok. Ancak bunun yanında söylediğim gibi Meclis’i gerecek, bir başka Meclis üyemize cevap hakkı doğacak konuşmalardan, değerlendirmelerden uzak kalmanızı istiyorum” dedi.

CUMHUR İTTİFAKI ARANIN ARDINDAN OTURUMA KATILMADI

Cumhur İttifakı’na mensup Meclis üyelerinin büyük bir çoğunluğu temenni kararı alınmadan önce oturumu terk etti. Bir Meclis üyesinin toplantı yeter sayısı olmadığı yönündeki konuşması ve gündemi diğer toplantıya aktarma konusundaki fikrine yanıt veren Seçer, karar yeter sayısını saydırdı ve karar yeter sayısı olduğunu belirtti. Seçer, şunları söyledi:

“Şu anda bizim karar yeter sayımız 20. Onun için toplantıyı devam ettirebilirim. Yani biz toplantıyı açtık. Toplantı yeter sayımız vardı. Şu anda da karar yeter sayımız var. Ben toplantıyı açtım zaten. Toplantı yeter sayımız vardı. Şu anda görüşmelere devam edebiliriz. Bizim karar yeter sayımız var, fazlasıyla var. Onun için tabi ki toplantıya katılmak istemeyen arkadaşlarımız ayrılabilirler ya da ayrılmışlar zaten. Biz toplantıyı devam ettireceğiz. Bu yönde zaten bir tavsiye kararı bizim şu anda tartıştığımız, oylayacağımız. Bu konuda da oylama yapabilecek karar yeter sayımız var bizim. Yani sizi saygıyla karşılarım, görüşlerinizi ama bu sefer de siz Meclis’i yönetmiş gibi bir hava sunuyorsunuz ortaya. Yani siz istediğiniz zaman toplantı iptal oluyor, istediğiniz zaman Meclis’i terk ediyorsunuz. Bu da çok uygun bir davranış değil. Bu kararı kim aldı, nereden bir talimatla aldınız bilmiyorum ama bu Meclis’e bir hakarettir. Yani burada bir toplantı yürüyor, insanlar değerlendirme yapıyor, gerginlik de olabilir, tartışma da olabilir, herkes görüşlerini ifade ediyor. Ben bu şansı onlara veriyorum. Ama işinize gelmediği bazı gelişmeler olup burayı terk ederseniz siz Mersin halkına karşı bir saygısızlık yapmış olursunuz ve bunu da maalesef gerçekleştirmiş oldunuz. Ne oldu ki Meclis’i terk ediyorsunuz? Bir konu tartışılıyor. Gayet de medeni bir ortamlarda bu tartışma sürerken bir gerginlik oldu. Ben de nahoş hadiseler olmasın diye toplantıya ara verdim. Bundan ibaret. Kim bu fikri ortaya attı, kim bunun fikir babası bilemem ama yanlış bir tutum içerisindesiniz. Ben toplantıyı devam ettiriyorum.”

TOPLANTI KARAR SAYISINA ULAŞILDI VE KARAR ALINDI!

Konuşmaların ardından Mersin Limanı kapasite ve işlevselliğinin artırılması konusundaki iş ve işlemlere ilişkin temenni kararı, oy çokluğu ile kabul edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CUMHUR, MECLİSİ TERK ETTİ! KEŞKE HAKSIZ YERE İŞİNDEN EDİLEN İŞÇİLER İÇİN DE BU KADAR KARARLI OLSALARDI… için 1 yorum

  1. Çermikli dedi ki:

    Ben ordaki bizim ilçeden olan Meclis üyesini bilirim o limanı değil memleketi satar yılardır İmar komisyonunda devletin ona dikkat etmesi lazım ( diğer lakabı sülün Osman )

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle