Hoşgeldiniz  

ÇUKUROVA HAVAALANINDA SON DURUM NE?

admin | 12 Aralık 2016 | Ekonomi, Genel, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bölge için hayati önem taşıyan Çukurova Bölgesel Havalimanı’ndaki son gelişmeleri DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak açıkladı.

cukurovasondureum

2011 yılından beri yapımı heyecanla beklenen ve bölge için hayati önem taşıyan Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın akıbeti ile ilgili açıklama DHMİ Genel Müdürü Funda Ocak’tan geldi.

 

DHMİ GENEL MÜDÜRÜ FUNDA OCAK’IN AÇIKLAMALARI:

 

Çukurova Havalimanı, hepimizin izlediği, bildiği gibi kamuoyundan, 2011 yılında yap-işlet-devret modeliyle ihale edilmiş bir projedir. Bu projemiz o tarihte 357 milyon euro bedelle Koçoğlu firmasına ihale edilmiştir ve çalışmalar başlatılmıştır ancak firma 36 aylık yapım süresinin fiilî olarak kullanmış olmasına rağmen bu projeye kredi temin edememiştir. Kredi temin edemeyince öz kaynaklarıyla yatırımı belli bir noktaya getirmiştir. Yaklaşık 47 milyon euroluk bir öz kaynak harcaması yapmıştır. Yüzde 12 civarında yatırım kalmıştır.

 

Çukurova’nın üstyapısına gelince, Çukurova’nın üstyapısına da nihai kapasitesi 30 milyon olan birincil kapasitesi 15 milyon olan terminal binasının uygulama projelerini teslim aldık. Şu anda şartname çalışmalarımız devam ediyor. İnşallah, önümüzdeki günlerde üstyapı için de ihalemizi gerçekleştireceğiz.

 

Çukurova’da şu anda altyapıyı öz kaynaklarımızdan ihale ettik. Teklifleri topladık. Tam ihale kararımızı aldığımız sırada ihaleyi kaybeden firmalar tarafından Kamu ihale Kurumuna itirazda bulunuldu. Bu itirazlar neticesinde Kamu İhale Kurumundan bir düzeltme kararı geldi. Bu düzeltme kararı çerçevesinde biz yeniden arkadaşlarımla çalışıyoruz, yeni bir karar alma noktasına geldik, incelemelerimizi sürdürüyoruz. Çok büyük bir ihtimalle, en geç on gün içerisinde biz ihale komisyon kararını alarak buna onay vereceğiz.

 

Kazanan bir firma vardı. Kamu İhale o firmanın iş bitirmesini sıkıntılı gördü, başka bir firmaya gidiyor. Onunla ilgili çalışmalarımızı yürütüyoruz.

 

Üst yapıda da malumunuz, 3996 sayılı Yap-İşlet Devret Kanunu’nda avan projeler üzerinden çıkabiliyoruz, kamulaştırmalar bitmeden çıkabiliyoruz. Ancak 4734’e döndüğümüzde, uygulama ve detay projeler elimizde olmadan ihale sürecini başlatamıyoruz. Dolayısıyla, elimizde bizim terminal binasının avan projeleri vardı. Proje müellifiyle anlaşma sağladık. Hızlı bir şekilde uygulama projelerine aldık geçtiğimiz günlerde, üzerinde çalışıyoruz. En geç aralık ayı içerisinde, inşallah, bir aksilik olmazsa üst yapı için de ihale sürecini başlatacağız. “Bölgenin çok önemli bir havalimanı burası. En geç iki yıl içerisinde yani 2017 ve 2018’i yapım süreci olarak düşünüyoruz. 2019’un başında inşallah Çukurova’yı hayata geçirmeyi hedefliyoruz.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle