Hoşgeldiniz  

CHP’YE ŞOK… 2015’TE 4, 2018’DE 3…

admin | 25 Haziran 2018 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin’de Milletvekili sayısını 3’e düşürdü. Seçim öncesinde HDP’yi Meclis’e sokmak için oy devşirmesinin önünü açan CHP Genel Merkezi, Mersin’de parti emekçilerinden olan 4. Sıra Adayı Nevin Zaimoğlu’nun son dakika Ankara’ya gidememesinin müsebbibi oldu.

Mersinli CHP’lilerde 24 Haziran seçimlerinin şoku sürüyor. Mersin genelinde Cumhurbaşkanlığı oylarında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en yüksek oyu almasının yanı sıra 1 Kasım 2015 seçimlerinde 4 olan milletvekili sayısının da 3’e düşmesinin üzüntüsü yaşanıyor.

 

24 Haziran seçimleri öncesinde “her evden 1 oy HDP’ye” diyerek HDP’yi TBMM’ye sokmak için mücadele veren CHP Genel Merkezi, destek oranını ayarlayamayınca Meclis’te Mersin adına 1 sandalyeden daha oldu. 2015’te 4 olan CHP’li milletvekili sayısı 2018’de 3 oldu. Gece saat 11 sularında Zaimoğlu’nun TBMM’ye girdiği açıklanmış, ardından yurt dışı oylarının gelmesiyle Zaimoğlu’nun milletvekilliği hakkı MHP’ye geçmişti.

 

24 Haziran listeleri açıklandığında seçilebilecek yerlerden olan 4. Sıra adaylığını partinin emekçi isimlerinden olan Nevin Zaimoğlu’na veren Genel Merkez, Mersin’de oldukça yüksek oy bekliyordu. Özellikle CHP’nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin Mersin mitinginin ardından 6 milletvekili çıkarma hayali kuran Mersinli CHP’liler, sonuçların şokunu henüz atlatamadı. Kaybettiği oylarının büyük kısmını HDP’ye bir diğer kısmını da İYİ Parti’ye veren CHP’de, parti emekçisi Nevin Zaimoğlu’nun Ankara vizesini alamamasının müsebbibi olarak Genel Merkez gösteriliyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle