Hoşgeldiniz  

CHP’NİN MERSİN BÜYÜKŞEHİR “ADAYINI” GAZETECİ AHMET HAKAN AÇIKLADI

admin | 09 Nisan 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Gazeteci ve Kanal D Haber Anchormani Ahmet Hakan, CHP kulislerinde “kesinleşen” Büyükşehir adaylarını yazdı.

Birçok Büyükşehir aday adayının olduğu CHP Mersin’de adayın kesinleştiği öne sürüldü. İddiayı ortaya atan isim ise Gazeteci ve Kanal D Haber Anchormani Ahmet Hakan. Ahmet Hakan Hürriyet Gazetesi’ndeki köşesinde bu “kıymetli” kulis bilgisine nasıl ulaştığını da yazdı.

 

Ahmet Hakan, “Seksen yedi CHP kulisçisi ile mavra çevirdim. Yetmiş iki yerel kanaat önderine kahve ısmarladım. Altmış sekiz eski sosyal demokratla mesajlaştım. Elli altı CHP gazetecisiyle temas kurdum. Ve bütün bu emeğin ardından… Elde ettiklerim şunlardır” diyerek CHP’nin 2019 yerel seçimlerinde Antalya, Mersin, Adana, Muğla, İstanbul, Ankara ve İzmir adaylarının isimlerini verdi.

 

Mersin adayının kesin değil “kepkesin” olduğunu öne süren Ahmet Hakan, “MERSİN ADAYI: Kültür Bakanlığı yapmış bir isim: İstemihan Talay… Mersin’den CHP’nin adayı olacak… Kesin gibi… Hatta kepkesin” diye yazdı.

 

TALAY’IN GEZMEDİĞİ PARTİ KALMADI DESEK!!!

 

1945 yılında Tarsus’ta doğan İstemihan Talay, Erdal İnönü’nün Genel Başkanlığı döneminde SHP’de Genel Sekreter Yardımcılığı yapmış, 1992-1995 yılları arasında CHP’de, daha sonra DSP’ye geçip Kültür Bakanı olmuştu. Ardından 2002 yılında İsmail Cem, Hüsamettin Özkan ve Kemal Derviş’in başını çektiği YTP’nin kurucuları arasında yer almıştı.

 

Talay, 2007 seçimlerinde de MHP’den milletvekili adayı olmak için girişimde bulunmuştu. O dönem MHP Lideri Bahçeli için “Sayın Devlet Bahçeli ile zaten bir dostluğumuz var. Birlikte olduğumuz hükümet döneminden gelen karşılıklı sevgi ve saygıya dayalı bir dostluğumuz oluştu. Kendisini güvenilir bir devlet adamı olarak tanıdım. Bugün Türkiye’nin siyasetinde, uzun dönem görev yapan ve ülke sorunlarına milli menfaatler doğrultusunda çözüm üreten geniş bir yelpaze var. Bu yelpazeyi bir araya toplamak gerekiyor” ifadeleriyle dikkat çekmişti. Talay’ın 7 Haziran 2015 seçimlerinde MHP’de liste başı gösterileceği öne sürülmüştü.

 

2016 yılında ise CHP genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Siyasi Başdanışmanı olarak atanmıştı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle