Hoşgeldiniz  

CHP’NİN ANADOLU AJANSI MANİPLESİ TUTMADI!

admin | 25 Haziran 2018 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Genel Merkezi’nin seçim sonuçları açıklanmaya başlandığı dakikadan itibaren Anadolu Ajansı’nın yanlış bilgiler vermekle suçlarken, gece saat 11 sularında CHP mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen, oy torbalarını Adliye’ye teslim ettiklerini açıklarken, AA’nın verilerini de doğruladı.

24 Haziran seçim sonuçlarının açıklanması için YSK’nın yayın yasağını kaldırmasıyla birlikte tüm Türkiye sonuçları Anadolu Ajansı’ndan takip etti. AA’nın verileri açıklamasıyla birlikte Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oyları ilk anda yüzde 59 bandında görüldü. Buna büyük tepki gösteren CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan, AA’yı kamuoyuna yanlış bilgi vermekle suçlarken, CHP’ye göre an itibariyle Erdoğan’ın oyunun 46 bandında olduğunu ifade etmişti.

 

Bu açıklamanın ardından CHP’lilerin hedefe koyduğu AA’nın sonuçlarının doğru olduğu da gece 1 sularında YSK’nın açıklamasıyla ortaya çıktı.

 

Mersin’de de CHP’liler AA’yı saat 10 sularında oy torbalarının Adliye’ye teslim edilmesiyle otomatikman doğruladı. AA’nın akşam 8’de açıkladığı ilk sonuçlara göre Mersin’de CHP 4 milletvekili AK Parti ise 5 milletvekili çıkarıyordu. Sandıklardan oylar gelmeye başladıkça CHP 3’e AK Parti de 4’e düştü. Saat 10’da AA’nın verileri Mersin için AK Parti 4 ve CHP 4 olarak gösterildi.

 

AA bu sonuçları verirken CHP Genel Başkan Yardımcısı üçüncü defa ekranlara çıktı ve AA’yı bir kez daha suçladı. Tezcan AA’yı suçlarken, Gece saat 22.30’da Adliye önünden canlı yayın yapan CHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Pakize Esen Adliye’deki dağılımı açıkladı.

 

Esen’in yurt dışı oyları hesaplanmadan yaptığı açıklamada AK Parti 4, CHP 4, İyi Parti 2, HDP 2 ve MHP 1 olarak teslim edildiğini ve oyları çaldırmadıklarını söyledi. Oysa ki CHP Genel Merkez AA’yı yalan veri sunmakla suçlarken, AA’nın verdiği sonuçları Pakize Esen doğruladı.

 

 

 

 

 

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle