Hoşgeldiniz  

CHP’LİLER AŞUT’U DEŞİFRE ETTİ! İŞTE BURAM BURAM SİYASET KOKAN SKANDAL AÇIKLAMALAR!

admin | 29 Mart 2018 | Ekonomi, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bu hafta sonu gerçekleştirilecek MTSO seçimleri öncesinde saflar netleşiyor. Seçimlerle ilgili açıklamalarda bulunan son kongrede CHP Mersin İl Başkan Adayı Serhat Servet Dövenci Şerafettin Aşut’u neden destekleyeceklerini açıkladı. İşte MTSO seçimlerinde buram buram siyasetin olduğu itiraf gibi açıklama:

Mersin’de internet üzerinden yayın yapan Mersin.TV’ye açıklamalarda bulunan CHP Mersin İl Başkan adayı Serhat Servet Dövenci  1 Nisan’da gerçekleştirilecek MTSO seçimleriyle ilgili ilginç açıklamalarda bulundu.

 

Mersin Sanayi ve Ticaret Odası’nın (MTSO) 1 Nisan’da yapılacak seçimlerinde 32 Nolu Metal Grubu’nun seçimlerini değerlendiren Dövenci, iki grubun yarışacağı seçimde, Ayhan Kızıltan’ın yanında olduğunu belirterek, “Bu seçimleri çok önemsiyoruz. Meslek komiteleri seçildikten sonra yönetim kurulunu ve meclis başkanını seçilen kişiler belirliyor. Şerafettin Aşut Başkanımla birlikte hareket ediyoruz” diyerek daha önce aday olmayacağını açıklayan Aşut’un adaylığını da bir anlamda açıklamış oldu.

 

AŞUT HÜKÜMET KARŞITI MI?

 

Her görüşten sanayici ve tüccarı bünyesinde barındıran MTSO’da seçimlerde siyasetin ne kadar ön planda olduğu da CHP’li Dövenci’nin açıklamalarıyla da kesinlik kazandı.

 

CHP’li Dövenci, “Mersin Ticaret ve Sanayi Odası, Mersin’e ekonomik olarak yön verir. Ekonomik olarak yön verdiği kadar siyasi olarak da çok ciddi katkıları bulunur. Bu seçimleri bu nedenle çok önemsiyoruz. Odaların hükümetin bir parçası gibi davranmasını istemiyoruz. Odalar, kendi bağımsız kişiliğini korumalı ve mesleki ve demokratik tüm üyelerinin haklarını savunur duruma gelmesi lazım. Bütün bunlar odaların bağımsızlığından geçiyor. Bu nedenle biz odamızı, bağımsız, siyasi etki olmadan seçim yapmasını istiyoruz. Bunun için çabalıyoruz” dedi.

 

SİYASİ BASKILAR VAR İDDİASI

 

Siyasi baskılar olduğunu iddia eden Dövenci, “Tüm Türkiye’de olduğu gibi burada da çok ciddi siyasi baskılar var. Bu baskıların Ticaret ve Sanayi Odası’nda olmamasını temenni ediyoruz. Mersin’de bağımsız tüm esnafın, sanayicinin haklarını savunan dirayetli bir oda olmasını bekliyoruz. Biz de üzerimize düşeni yapıyoruz” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle