Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’İN YERELDEKİ ORTAĞI HDP KONUŞTU: “MERSİN’E ATANACAK OLAN KAYYUMDA SORUMLULUĞUMUZ OLACAKTIR!”

admin | 18 Mayıs 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimleri öncesinde Mersin’de gerçekleştirdiği mitingde aday çıkartmadıklarını ancak Demokratik Güç Birliği adayı diyerek seçmenine CHP’li Vahap Seçer’i işaret eden HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, aralarında Mersin’in de bulunduğu bazı belediyelere kayyum gelebileceğini söyledi.

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, İstanbul’da düzenlediği basın toplantısında partisinin beş belediyesine daha kayyum atanmasına ilişkin açıklamalarda bulundu.

HDP’li Buldan, terör destekçisi belediyelere kayyum atanmasına tepki vermesi için CHP’ye de mesaj yolladı.

HDP’li Buldan’ın, “Iğdır Belediyesi’ne kayyum atayan zihniyet, Siirt’e kayyım atayan zihniyet, İstanbul’a da İzmir’e de Ankara’ya da kayyum atamayı mutlaka aklından geçirecektir. Biz bugün eğer hep birlikte Iğdır’a atanan kayyuma ses çıkarmazsak, Siirt’e güçlü bir şekilde itiraz etmezsek; İstanbul’a, Ankara’ya, Antalya’ya, İzmir’e, Mersin’e atanacak olan kayyumlarda hepimizin sorumluluğu olacaktır” demesi şok yarattı.

Son kayyum atamalarıyla beraber HDP’nin şu ana kadar 65 belediyesinden 45’ine teröre verdikleri destek nedeniyle kayyum atanmış oldu.

Partinin altı belediyesinin adayına da KHK’li oldukları gerekçesiyle mazbataları verilmemişti. İki ismi de partiden ihraç eden HDP’nin elinde kalan belediye sayısı 12’ye düştü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle