Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’İN CHP’Lİ BOZDOĞAN’A KURDUĞU OYUN TARSUS BELEDİYE MECLİSİNDE BOZULDU! TARSUS’TA CHP’Lİ 9 MECLİS ÜYESİNİ DİSİPLİNE SEVK EDEN O SÜREÇ…

admin | 28 Şubat 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal’ın grup kararlarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle partisinin 9 belediye meclis üyesini kesin ihraç istemiyle disipline sevk etmesinin altında CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in yine CHP’li Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ı dağıtmaya çalıştığı şok planın detaylarını Sansasyonel Haber ortaya çıkardı…

sansasyonelhaber.net / ÖZEL HABER – 31 Mart yerel seçimlerinin ardından Tarsus’u kazanan CHP’nin Belediye Başkanı, Meclis üyeleri, ilçe başkanı, il başkanı, Büyükşehir Belediye Başkanı sarmalında yaşadıkları Mersin gündeminde yer almayı sürdürüyor.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan ile yine CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ve İl Başkanı Adil Aktay arasında yaşanan gerginlik artık sadece parti koridorlarında değil, tüm kamuoyunun gözünde önünde yaşanmaya devam ediyor. Son olarak CHP Tarsus İlçe Başkanı Ozan Varal’ın Tarsus Belediye Meclis Üyesi 9 CHP’liyi grup kararlarına aykırı hareket ettikleri gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk etmesi, Seçer-Aktay-Bozdoğan sürtüşmesinin geldiği noktayı da ortaya koyuyor.

GRUP KARARI NEYDİ, NASIL ALINDI?

Tarsus Belediyesi’nin son Meclis toplantısı öncesinde gündemde yer alan maddeleri görüşmek üzere ilçe başkanı Ozan Varal başkanlığında toplanan CHP’li Meclis üyeleri, Büyükşehir Meclisince de “oy birliğiyle” kabul edilerek Tarsus Belediyesine gönderilen Fevziçakmak mahallesi 224 ada 30, 31, 35, 36, 37, 52, 53, 55 ve 86 nolu parsellere ilişkin 1/100000 ölçekli İl Çevre Düzeni Planı ve 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı değişikliği yapılmış olup söz konusu parseller “Yüksek Öğretim Tesisi Alanı (Üniversite Alanı) ve Park Alanı” olarak işaretlenmesi maddesini görüştü. .

1/1000 ölçekli imar planında bölge Kent Parkı Fuar Alanı olarak gözüken yeri Üniversite alanına çevirmek için toplanacak olan Belediye Meclisince grup kararı aldırmak isteyen CHP İlçe Başkanı Ozan Varal ve toplantıda yer alan İl Başkanı Adil Aktay, Büyükşehir Meclisinden oy birliğiyle gelen kararın CHP’li üyelerce “Hayır” yönünde oy kullanması yönündeki telkinleri şok yarattı.

Büyükşehir Meclisinde görüşülürken gelen maddeyi onaylayan imza atan CHP’li Tarsus Büyükşehir Meclis Üyeleri Ali Boltaç ve Ali Uyan’ın da Tarsus’ta görüşülecek olan madde için Hayır oyunu kullanacaklarını kaydeden İlçe Başkanı Varal, tüm CHP’li Meclis üyelerine de Hayır yönünde oy kullanmaları gerektiğini söyledi.

GRUP KARARI DEDİKLERİ TUTANAĞI SADECE 5 MECLİS ÜYESİ İMZALADI!

Özellikle Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’a yakın CHP’li Meclis üyelerinin Tarsus Üniversitesi’ne tahsis edilmek istenen 238 dönüm alan için Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da kabul yönünde oy kullanacağını ve kendilerinin de kabul yönünde oy kullanmak istediklerini söylemelerinin üzerine kararın imzaya açıldığı öne sürüldü. CHP’ye yakın kaynaklar gündemde görüşülecek olan maddeye ret oyu vermek için sadece 5 meclis üyesinin imza attığını iddia etti.

CHP’Yİ BÖLEN MADDE MECLİS’TEN GEÇTİ Mİ?

Tarsus Belediye Meclisi’ne görüşülen madde CHP’li 6 üyenin ret, 2 üyenin de çekimser kalmasının ardından Cumhur ittifakının blok kabul oyuyla kabul edildi. Böylelikle Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın da desteklediği kararın ardından 238 dönüm alanın Üniversiteye tahsisin de önü açılmış oldu.

CHP’Lİ SEÇER NEDEN RET İSTEDİ?

CHP’ye yakın kaynakların İl Başkanı Adil Aktay ve İlçe Başkanı Ozan Varal’ın yer aldığı grup toplantısında Büyükşehir’den oybirliğiyle geçen maddenin neden Tarsus’ta reddedilmek istendiğine ilişkin olarak CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in Aktay ve Varal’dan ret yönünde karar çıkmasını istediği iddiası, Tarsus’u salladı.

Tarsus Meclisinde bölünen CHP’nin, Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın Cumhur ittifakıyla beraber istediği kararları geçirmesi nedeniyle, Cumhur ittifakının da istediği bir kararın Tarsus’ta reddedilmesiyle Bozdoğan-Cumhur ilişkisinin de sekteye uğratılmasının hedeflendiği öne sürüldü.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle