Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER’İN BİNDİRİMLİ TARİFESİ Mİ, CUMHUR’UN İNDİRİMLİ TARİFESİ Mİ GEÇECEK? GÖZLER MESKİ GENEL KURULUNDA!

admin | 08 Aralık 2020 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Bugün toplanacak olan Büyükşehir Meclisi’nden önce MESKİ’yi olağanüstü toplantıya çağıran Vahap Seçer, son Genel kurulda Cumhur ittifakının istediği indirimli tarifeyi Seçer’in kabul etmemesi üzerine Genel Kurul o tarifeyi reddetmişti. CHP’li Seçer bütçe denkliğini bahane ederek, aynı fahiş fiyatlı tarifeyi yeniden Genel Kurul’a sunuyor.

MESKİ Genel Müdürlüğü 2021 Mali Yılı Ücret Tarifesi Tasarısı ile ilgili teklif MESKİ Kasım ayı olağan Genel Kurulunun geçtiğimiz ay sonu yaptığı toplantıda görüşülmüş ve 19 sayılı karar sonucu oy çokluğu ile reddedilmişti.

Vahap Seçer yönetimi sunduğu tarifenin reddi üzerine Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği’nin 17. Maddesinin 1. Fıkrası gerekçe gösterilerek yeniden görüşülmek üzere Genel Kurula iade ettiği 2021 Mali Yılı Ücret Tarifesi Tasarısı, tekrardan genel kurulda görüşülecek.

SEÇER’DEN CUMHUR’A: “ZORUNDASINIZ!”

İdarenin sunduğu teklifi kabulünün zorunlu olduğunu Cumhur ittifakı üyelerine aktaran Vahap Seçer, buna gerekçe olarak da kamu zararını gösterdi.

Seçer, “2021 yılı MESKİ Bütçesinin gelir bütçesi kısmı Genel Kurul’da kabul edilirken, anılan gelirin en asli dayanağı olan Ücret Tarifesinin Genel Kurulca reddedilmesi neticesinde; bütçe denkliğinin bozulacağı, MESKİ Genel Müdürlüğünün iş ve işlemlerini sekteye uğrayacağı, dolayısıyla da kamu zararına da sebebiyet verileceği aşikârdır. Ücret Tarifesinin reddi şeklinde gerçekleşen ve yukarıda zikredilen mevzuat hükümleri uyarınca açıkça hukuka aykırı olan mezkûr kararın; 2021 Gelir Bütçesinin de kabul edilmesi ile 2560 sayılı Kanunun 23’üncü maddesine dayanılmak suretiyle yeniden görüşülerek 2021 yılı Ücret Tarifesinin Kabulü yönnde bir karar alınması gerekliliği zarureti doğmuştur” diyerek kendi sunduğu ve vatandaşı mağdur eden tarifenin Genel Kurul’dan geçmesi çağrısını yineledi.

MHP’Lİ TAT: “İNDİRİM YAPMA TALEBİMİZ SEÇER TARAFINDAN ENGELLENDİ!”

Cumhur ittifakı Meclis üyelerinin de pandemi döneminde indirimli tarifenin uygulanmasını istiyor. Bu sebeple İdarenin fiyat teklifine yanaşmıyor.

Son Genel Kurulun ardından açıklama yapan MHP Grup Başkan vekili Mahmut Tat, “Cumhur İttifakı olarak; Plan Bütçe Komisyonunda, İçme Suyunda Aylık Olarak Uygulanan TEFE/TÜFE Zammını reddederek, kaldırdık. Yine İçme Su fiyatı üzerinden alınan yüzde 45’lik atık su bedelini yüzde 35’e indirdik. Bu iki indirim faturada vatandaşlarımıza yüzde 15’e yakın indirim getirecekti. Fakat son gerçekleşen MESKİ bütçe görüşmelerinde Başkan Vahap Seçer, tüm itirazlarımıza rağmen idareden gelen teklifi oylatıp, usulsüz şekilde komisyon kararını yok saymıştır. Sonuç olarak, Cumhur İttifakı’nın pandemi döneminde zor günler geçiren vatandaşlarımıza, su faturalarında belli oranda indirim yapma talebi engellenmiştir” açıklaması yapmıştı.

KULİSLERİN SON İDDİASI: “CUMHUR SEÇER’İN TARİFESİNE YANAŞMIYOR!”

Cumhur ittifakının hem Ak Parti hem de MHP kanadının indirimli tarifede ısrarcı olduğu kulislerde konuşuluyor. Bütçe denkliğini bahane ederek vatandaşa indirimli su vermeye yanaşmayan Vahap Seçer’in, Cumhur ittifakının ısrarlı duruşu karşısında ne yapacağı da merakla bkleniyor.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle