Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER METRO SUÇLULARINI BULDU: ŞİKAYET EDEN FİRMA, KİK VE BASIN! DAHA “İHALE YAPAMAYAN İNŞAATI NASIL BİTİRİR” DEMEDİK BİLE!!

admin | 26 Şubat 2020 | Dünya, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Öğrencilerin Mersin Raylı Sistemi hakkındaki sorularını yanıtlayan CHP’li Seçer, proje hakkındaki tüm bilgileri ve süreci paylaştı.

Metro projesinin rafa kalkması gibi bir durumun söz konusu olmadığını ifade eden Başkan Seçer, “İhale süreçlerinde böyle itirazlar olabilir. Yoksa bizim metro projesinde geri adım atma gibi bir durumumuz yok. İhalenin ortadan kalkması, bir daha ihalenin devam etmemesi, metro projesinin rafa kalkması gibi bir durum söz konusu değil” dedi.

Bazı basın kuruluşları, yazılı, görsel medya ve televizyonlarda konunun kamuoyuna yanlış aksettirildiğinden de söz eden Seçer, şöyle devam etti:

“‘Proje duvara tosladı’. ‘Proje, metro ihalesi rafa kalktı’. ‘Proje ihalesi iptal edildi’. Sanki bir daha bu ihale yapılmayacak ya da bu proje yapılmayacak gibi toplumda bir algı. Bu yanlış bir haberdi. İyi okunmamış, iyi analiz edilmemiş, iyi değerlendirilmemiş bir haber yazma olayıydı. Dolayısıyla bizim de kamuoyunu aydınlatmamız gerekiyor. İhale süreçlerinde böyle itirazlar olabilir. Bizim ilk ve son olmayacak. Birçok ihaleye çıkıyoruz. Şimdi Tevfik Sırrı Gür Lisesi’nin orada da biz ihaleye çıktık. Zaten bürokraside işler ağır yürüyor. Gerçekten bir imza 3 ayda, 5 ayda oluyor. Gidiyorsunuz, geliyorsunuz, arıyorsunuz. Bazı serzenişler bize geliyor. Orada da bir itiraz oldu. Ufak bir şartnamedeki konu gerekçe gösterilerek 20 gün ihalemiz daha da ötelendi. Bunlar bize zaman kaybettiriyor sadece. Yoksa bizim metro projesinde geri adım atma gibi bir durumumuz yok. İhalenin ortadan kalkması, bir daha ihale devam etmemesi, metro projesinin rafa kalkması gibi bir durum söz konusu değil. Zaten bizim yapacağımız yeni erteleme talebi ile bu ihale Nisan’ın ortalarına denk gelecekti. Şimdi bu durumda da biz Kamu İhale Kurumu’nun gerekçeli kararını bekliyoruz. Bugün, yarın gelecek o da. Bize sunulan gerekçeler üzerinden şartnamede bazı değişiklikler yapacağız. Tekrar ihale süreci devam edecek. Yine bizim öngördüğümüz, yani Corona virüsü kaynaklı tehir sürelerini hesaba alırsanız bizim tahmin ettiğimiz sürede yani Nisan’ın ortalarında bu şartlar altında dahi bu ihale gerçekleşecek.”

Seçer, “Corona virüsünün dünyadaki etkileri devam ediyor. Bizim en ucuz para sağlayacağımız kaynak Çin finans kurumları. Oradaki olağanüstü koşullar bizi sıkıntıya soktuğu için ihaleyi 20 gün erteledik. Bir 20 gün daha o da bizim yasal hakkımız. Kullanalım derken birden bire bir baktık ki bir firma burada da ismi var ‘Dev İnşaat’ adlı bir şirket 10 Ocak’ta itiraz yapıyor ve Kamu İhale Kurumu bazı teknik sebeplerden; çok anlamsız gelen bir gerekçe ile ihalemizi iptal ediyor. Özetini söyleyeyim. Haddi olmayan bir konuya giriyor bu ‘Dev İnşaat’ firması. Biz bunu da araştırdık. Böyle bir proje yapmamış bu firma. Böyle büyük bir inşaat konusunda da deneyimi olan ciddi bir firma olarak da görülmüyor. İhale ilanı için ‘Hizmet yapmak esastır. Ancak belediyeyi belirsiz borçlanmalarla iflas edecek hale getirmek hiçbir yetkilinin görevi değildir ve bu hükümler başlı başına mevcut görevi kötüye kullanmaktır. Bu kadar baskıcı ilanın altında yatan sebep nedir?’ demiş. Biz çok büyük bir borçlanmaya giriyormuşuz. Bu firmayı ilgilendirmiş. Biz görevi kötüye kullanıyormuşuz. Anlamsız bir itirazla Kamu İhale Kurumu bu ihalemizi iptal ediyor” diye konuştu.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle