Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ SEÇER HEM KOCAMAZ’IN HER TÜRLÜ RİSKİ ALARAK İNDİRİM YAPTIĞINI İTİRAF ETTİ HEM DE KENDİSİNİN VATANDAŞIN ÜSTÜNE DAHA ÇOK BİNECEĞİNİ…

admin | 14 Ocak 2020 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Büyükşehir Meclis toplantısında MESKİ abonelik altyapı katılım bedeli ile ilgili yöneltilen eleştirilere yanıt veren CHP’li Vahap Seçer,  “Herkes yasalar çerçevesinde bir bedel ödemek zorunda. İnsanları sıkboğaz edelim demiyoruz. MESKİ yatırımlarına ihtiyaç var. Su, kanalizasyon, arıtmaya ihtiyaç var. 2.5 milyar lira yatırım yapmam lazım. Hibe buldum, kredi buldum. Öz kaynağı nereden yaratacağım? Herkes yasalar çerçevesinde bir bedel ödemek zorunda” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı Meclis Toplantısı 2. birleşimi, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Meclis toplantısında komisyon raporlarına ait 14, idare tekliflerine ait 21 ve gündem dışı 2 olmak üzere toplam 37 madde görüşüldü.

Meclis’te en hararetli tartışma su bedelleri üzerinde yaşandı. AK Partili Zafer Şahin Özturan ve HDP’li Ali Tanrıverdi’nin MESKİ abonelik altyapı katılım bedeli ile ilgili yöneltilen eleştirilerine CHP’li Seçer’den itiraf üstüne itiraf geldi.  

AK PARTİLİ ÖZTURAN: “BUNUN SİYASİ SORUMLULUĞU SİZİN ÜZERİNİZDE BİLGİNİZ OLSUN!”

CHP’li Seçer’in altyapı katılım bedeli olarak belirlenen “Yüzde 2’yi geçemez” maddesinden yola çıkarak tavan fiyat uygulamasını eleştiren AK Partili Özturan, “Siz bunun siyasi sorumluluğunu alıyorsanız sıkıntı yok. Yüzde 1 de alabilirsiniz, yüzde 0,1 de alabilirsiniz. Ama siz tavan fiyatı almayı uygun gördünüz. Bunun siyasi sorumluluğu sizin üzerinizde bilginiz olsun” dedi.

KOCAMAZ VATANDAŞA İNDİRİM UYGULAMAK İÇİN KENDİSİNİ RİSKE ATMIŞ!

AK Partili Özturan’ın eleştirisine yanıt vermek isteyen CHP’li Seçer’den önceki döneme ilişkin itiraf gibi sözler geldi.

CHP’li Seçer, Burhanettin Kocamaz’lı yönetimin Sayıştay’ı karşısına almasına rağmen vatandaş lehine indirim yaptığını açık açık söyledi.

CHP’li Seçer, “Daha önceki yönetim tarafından bazı yasalar uygulanmamış. Biz yasalara uygun olmayan bir konu uygularsak ve bunun da ekonomik zararları olursa bu zararı kim öder? Size zimmet çıkar değil mi? Yasalar bana indirim yapacağım alanları veriyor. Mesela yasa ‘60-65 yaş arasında otobüs indirimi yap’ diyor. Ama daha önceki belediye o yaşın altındakilere de yapmış. Bu yasal mı? Değil… Biz göreve geldik baktık ki Sayıştay’ın bu konuya dair bir uyarısı var. Ben yasaları uygulamakla görevliyim. Su aboneliklerinden alınan katılım payları da aynı şekilde” diyerek kocamaz yönetiminin kendilerine zimmet çıkma riskini bile göze alarak vatandaş lehine indirim yaptığını itiraf etti.

SEÇER’DEN “VATANDAŞA DAHA ÇOK BİNECEĞİM” MESAJI!

CHP’li Seçer’in, vatandaşın bu sırtı omuzlaması gerektiğini söylemesi şok yarattı. Seçer, “Açık konuşacağım. Ben nasıl hizmet edeceğim. Biz insanları sık boğaz edelim demiyorum. MESKİ yatırımlarına ihtiyacım var. Kanunları uygulamak durumundasınız. Ben oradan para almayayım, buradan para almayayım, indirim yapayım, sosyal politikalar uygulayayım, kreş yapayım, yurt yapayım parayı nerden bulacağım ben? Ne dediysek o. Herkes yasalar çerçevesinde bir bedel ödemek zorunda” diyerek kaynağı vatandaşa yıkacağını da açıkça beyan etti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle