Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖZYİĞİT YILLARCA CUMHURİYET VE ATATÜRK KARŞITLIĞIYLA SUÇLADIKLARINI “KARDEŞ” İLAN ETTİ

admin | 16 Mayıs 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 16 Nisan’dan bugüne Cumhuriyetin temel değerlerinin iktidar sahipleri tarafından sistemli olarak ortadan kaldırılmaya çalışıldığını belirterek, “Demokrasiye olan bağlılığımızla 16 Nisan kardeşliğini oluşturduk, özgür, eşit, korkusuz, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak arzumuzu, birbirimize güvenerek dayanışma ruhu içerisinde her geçen gün daha da güçlenerek devam ediyoruz ve devam edeceğiz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, parti binasında düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi.

 

16 NİSAN KARDEŞLİĞİNİ OLUŞTURDUK

 

Cumhuriyet değerlerinin yok edilmesine karşı ‘16 Nisan kardeşliğini’ oluşturduklarını ifade eden Özyiğit, şunları dile getirdi:

 

“16 Nisan’dan bugüne Cumhuriyetin temel değerleri iktidar sahipleri tarafından sistemli olarak ortadan kaldırılmaya çalışılırken, inancımızla yüreğimizle, demokrasiye olan bağlılığımızla 16 Nisan kardeşliğini oluşturduk, bu işin sağı solu yok diyerek Türkiye’nin siyasi şartlarını parlamenter demokratik sistem noktasına taşıdık. Tek Adamlığa dur dedik. Tek kişinin egemenliği değil, Ulus egemenliğini benimsedik. İnancımız, dinimiz, dilimiz, kültürümüz, hayat tarzımız ne olursa olsun özgür, eşit, korkusuz, barış ve kardeşlik içerisinde yaşamak arzumuzu, birbirimize güvenerek dayanışma ruhu içerisinde her geçen gün daha da güçlenerek devam ediyoruz ve devam edeceğiz.

 

Korku, gerilim ve kutuplaştırma siyasetinden güç devşirenlere karşı ülkemizin geleceğinden sorumlu tüm yurttaşları, kanaat önderlerini, siyasi partileri ve STK’ları birlikte birlik bütünlük içerisinde hareket ederek yeni bir siyasi iklim oluşturarak ortak dil ve anlayışla hareket edeceğiz. Siyasetin yeni yolu budur.”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle