Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÖZYİĞİT AK PARTİ’Yİ VURACAĞIM DİYE CHP’Yİ VURDU

admin | 10 Nisan 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, referandumdan Evet çıkması durumunda Valilerin değil, İl Başkanlarının vereceğini savundu. Özyiğit’in bu örneği İsmet İnönü’lü CHP iktidarı dönemini hatırlattı.  

16 Nisan’da gerçekleştirilecek referandum öncesinde açıklama yapan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, büyük bir gafa imza attı.

 

Referandumda Evet çıkması durumunda Cumhurbaşkanı’nın aynı zamanda partisinin genel başkanı olabileceğini kaydeden Özyiğit, “Sabah parti genel başkanı olarak il başkanını atayacak. Öğleden sonra cumhurbaşkanı şapkasını giyip, vali atayacak” dedi.

 

Partili cumhurbaşkanının, partisinin il başkanını, kentin valisini, kaymakamını, PTT müdürünü atayacağını anlatan Özyiğit, “Kentte kararları il başkanı mı verecek vali mi diye?” sordu ve şu yanıtı verdi: “Kesinlikle il başkanı verir. Siyaset başka bir şeydir, devlet başka bir şeydir. Valiler tarafsızdır ve devletin adamıdır.”

 

ÖZYİĞİT’İN ÖRNEĞİ İNÖNÜ DÖNEMİNDE YAŞANDI

 

CHP’li Özyiğit’in bu açıklaması İsmet İnönü Genel Başkanlığındaki CHP dönemini hatırlattı. 16 Nisan referandumunda Evet çıkması durumunda olması muhtemel örnekler sunan Özyiğit’in örneği, Türk siyasi tarihinde İsmet İnönü döneminde yaşanmıştı. İsmet İnönü’nün Genel Başkanlık ve Başbakanlık yaptığı dönemde CHP İl başkanları aynı zamanda kentin valisi olarak görev yapmaktaydı. Öyle ki Valilerin makam araçları aynı zamanda CHP amblemleriyle donatılan parti araçlarıydı.

 

İŞTE KANIT: ALTTAKİ RESİM 29 EKİM 1937’DE GİRESUN’DA ÇEKİLDİ. FOTOĞRAFTAKİ ARAÇ DÖNEMİN GİRESUN VALİSİ FEYYAZ BOSUT’UN VALİLİK MAKAM ARACI. FOTOĞRAFTAKİ KİŞİ DE MAKAM ŞOFÖRÜ REMZİ KILIÇÇI… DEVLETİN RESMİ ARACINDAKİ AMBLEME DİKKAT! DEVLET MALI NASIL PARTİ İÇİN KULLANILMIŞ!

 

 

Özyiğit’in örneğini talihsizlik olarak nitelendiren siyasiler, “CHP’nin tek başına iktidar olduğu dönemde valiler, aynı zamanda CHP’nin il başkanlığını yapmaktaydı. Yani devletin tarafsız hizmet yapması gereken bürokratı değildi, parti adına çalışan bir bürokrattı. Şimdi bu parti yeniden iktidara gelirse yeniden böyle yapacak mı yapmayacak mı? Bunu düşünmek lazım” şeklinde görüş bildirdiler.

 

Özyiğit’in siyasi tarih bilgisini geliştirmesi gerektiğine vurgu yapan bazı siyasiler,” Abdullah Özyiğit, en azından kendi parti tarihini iyi biliyordur diye umuyorduk. Kendi partisinde böyle bir uygulama olduğu için herhalde şimdi de öyle sanıyor. Çünkü kendi partisi böyle yapmış zamanında. Kendi şikayetçiyse bu hareket mazisinde var” değerlendirmelerinde var.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle