Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ KUYUCUOĞLU’NDAN “HOLLANDA KRİZİ AK PARTİ TEZGAHI” İDDİASI

admin | 15 Mart 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, “Meselenin bir diğer yönü ise AKP hükümetinin Hollanda krizinden mağduriyet çıkarma peşinde olmasıdır. AKP, Avrupa’da evet kampanyasının engellendiği algısı yaratmaya çalışıyor. Ama işin iç yüzü öyle değil. Büyükelçilikler, konsolosluklar evet propagandası için kullanılıyor” iddiasında bulundu.

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, Hollanda makamlarının Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na uçuş izni vermemesi ve ardından Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya’nın sınır dışı edilmesiyle patlak veren krizi değerlendirdi.

 

Bakan Kaya’nın, bakanlık titriyle Hollanda topraklarına girmesine rağmen ilgili makamlara bilgi vermediğini ve polisi şaşırtacak şekilde farklı yollardan ilerlediğini iddia eden Kuyucuoğlu, “Anlaşılıyor ki AKP, Hollanda ile böyle bir krizin çıkmasını planlamıştır. Böyle bir olayın vuku bulmasına zemin hazırlamıştır. Meselenin bir diğer yönü ise AKP hükümetinin Hollanda krizinden mağduriyet çıkarma peşinde olmasıdır. AKP, Avrupa’da evet kampanyasının engellendiği algısı yaratmaya çalışıyor. Ama işin iç yüzü öyle değil. Olayın iç yüzü, ayrıntıları kamuoyuna anlatılmıyor. Aksine milliyetçi duyguların kabartılması ve bundan bir çıkar sağlanması hedefleniyor” iddiasında bulundu.

 

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle