Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ÇAMAK ÖNEMLİ SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

admin | 18 Şubat 2017 | Eğitim, Ekonomi, Genel, Sağlık, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, emeklilerde yaşa takılanların sıkıntılarını, GSS’nin yarattığı mağduriyetler, Mersin Şehir Hastanesi’nde yaşanan aksaklıklar ve okullara sosyal hizmet atamaları ile ilgili sorunları TBMM gündemine taşıdı.

HÜSEYİNCAMAKSORUÖNERGELERİMECLİSKONUŞMA

CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada prim ödeme günü sayıları bakımından emekli olmayı çoktan hak etmelerine rağmen yaş sınırına takılan yüz binlerce insanın emekli olma hakkının gasp edildiğini söyledi. Çamak, halk arasında ‘işsiz evlat vergisi’ olarak anılan Genel Sağlık Sigortası priminin kaldırılması çağrısında da bulundu.

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mersin Şehir Hastanesi’nde yaşanan yardımcı sağlık personeli sorununu da meclis gündemine getirdi. Çamak, “Sayın Sağlık Bakanına soruyorum: Yeni açılan şehir hastanelerinde doktorlar hasta muayene ederken yanlarında başka bir sağlık çalışanının bulunamayacağı bildirilmiştir. Bu durum doktorlar açısından yasal sorunlara yol açabilir. Her türlü olasılık düşünülerek doktor ve hastanın bulunduğu ortamda en azından şahit niteliğinde bir çalışanın olması gerekir. Diğer bir husus ise, bu hastanelerde doktorlara tıbbi sekreter verilmiyor. Bu durumda hekimin performansı tam kullanılamaz. Böyle bir durumda hekim zamanının çoğunu bilgisayar başında geçirmek zorunda kalıyor. Nitekim bu konularda doktorlardan yoğun şikâyetler gelmeye başladı. Hekimlerin verimli bir şekilde çalışabilmesi için mutlaka bir tıbbi sekreterle beraber çalışmaları gerekir” dedi.

 

“OKULLARDA NEDEN SOSYAL HİZMET UZMANI YOK?”

 

Konuşmasının ardından Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, okullarda kurulması öngörülen sosyal hizmet birimlerinin geciktirilmesini ve atama bekleyen sosyal hizmet uzmanlarının sorunlarını gündeme getirdi.

 

“Okul sosyal hizmeti ile ilgili projeler mevcut iktidar tarafından da devam etmesine karşın bir türlü uygulamaya geçilemediği için kadro bekleyen binlerce sosyal hizmet uzmanı adeta zorunlu işsizliğe terk edilmiştir” diyen Dr. Hüseyin Çamak önergesinde şu sorulara yer verdi:

 

“Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan “Ulusal Çocuk Hakları Stratejisi ve Eylem Planı”na göre 2016 yılına kadar Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı okullarda, “sosyal hizmet birimleri” kurulması planlanan birimlerin akıbeti nedir?”

 

“Kasım 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren ve 2016 yılına kadar açılması planlanan “Okul Sosyal Hizmeti” neden halen ülkemizde faaliyete geçmiş durumda değildir?”

 

“Milli Eğitim Bakanlığı’nda ne kadar sosyal hizmet uzmanı (sosyal çalışmacı) kadrosu mevcuttur ve bunların ne kadarı çalışmaktadır?”

 

“Halen kadro bekleyen binlerce sosyal hizmet uzmanı işsizken neden okul sosyal hizmeti için öngörülen kadrolara alım yapılmamaktadır?”

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

CHP’Lİ ÇAMAK ÖNEMLİ SORUNLARI MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI için 1 yorum

  1. Salih. Uysal dedi ki:

    Sn.Dr Hüseyin çakmak EYT lilere tez zamanda el atarsa sevinirim teşekkürler

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle