Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR’İ ARKASINA ALAN HDP MUTLU: NE MERSİN, NE İSTANBUL NE DE DİYARBAKIR PİŞMANMIŞ!

admin | 19 Kasım 2019 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

31 Mart yerel seçimlerinde Mersin’de CHP ile “gizli ittifak” yapan HDP, Mersin Büyükşehir’den istediklerini aldıkça keyiften uçuyor. Mersin’de konuşan HDP’li Sezai Temelli de bu memnuniyetini gizlemedi.

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, yerel seçimlerin ardından ilk olarak Anamur’da yaptığı konuşmada, “Bana seçimlerde HDP’nin başını çektiği demokrasi bileşenleri oy verdi. CHP ve demokrasi bileşenlerinden başka hiçbir yapı ve partiden oy almadım” diyerek HDP’ye diyet borcu olduğunu açık açık dile getirmişti.

Geçmiş dönemde işe alınan sağ kökenli işçileri performans düşüklüğü bahanesiyle işten çıkarmayı sürdüren CHP’li Seçer, HDP’li kadrolara yer açtığı gibi HDP Genel Merkezi’ne de “kıyağını” sürdürüyor. Son olarak Mersin’de düğün salonlarında kongre yapabilen HDP, CHP’li Seçer’in kıyağıyla MBB Kongre ve Sergi Sarayı’nda kongresini gerçekleştirme imkanı yakalamıştı.

Burada konuşan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin kendilerine sunduğu imkanlara kayıtsız kalmadı.

Temelli burada yaptığı konuşmada, “Emekçilerin, kadınların, gençlerin, halkların, tüm farklı inançların bir arada yaşayabileceği demokratik bir ülke için birlikte hareket edelim. Demokrasi ittifakı budur. Bundan dolayı pişman değiliz. Ne Mersin ne İstanbul ne Van ne de Diyarbakır pişman. Pişman olması gerekenler HDP’liler değil, pişman olması gerekenler demokrasi ittifakına gelmek yerine tezkere peşinde koşanlardır. O yüzden de diyoruz ki demokrasi ittifakına gelin. Türkiye’nin, demokrasinin önünü hep birlikte açalım. Bunu başaracağımızdan zerre kadar kuşkum yok” diyerek CHP ile kurdukları ittifaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle