Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR PERSONELE BEL ALTI VURMAYA DEVAM EDİYOR: KRONİK HASTALIĞI OLANLAR KEYFİ OLARAK İŞE ÇAĞRILIYOR!

admin | 15 Ekim 2020 | Genel, Gündem, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

Korona virüs salgını nedeniyle Cumhurbaşkanlığı genelgesi yayımlanmış ve kamu hizmetlerini aksatmama şartıyla çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma imkanı sağlanmıştı. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin COVİD-19 risk raporu olan çalışanlarını keyfi olarak tam zamanlı işe çağırdığı iddiası kamuoyunda büyük tepki çekti.

Tüm Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan korona virüs salgınını önlemek için çalışmalar sürerken, hastalıktan dolayı ölüm riski bulunan vatandaşları korumaya yönelik tedbirler de alınmaya başlanmıştı.

AĞUSTOS 2020’DE GENELGE YÜRÜRLÜĞE GİRDİ

Bu kapsamda Yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Genelgesi ile Kovid-19 salgınının yayılımının en aza indirilmesi amacıyla, bu salgınla mücadeleyi ve salgının etkilerinin azaltılmasına yönelik faaliyetleri zafiyete uğratmama ve kamu hizmetlerini aksatmama startıyla çalıştırılma biçimine bakılmaksızın kamu kurum ve kuruluşlarında çalışanlara uzaktan çalışma, dönüşümlü çalışma gibi esnek çalışma imkanı sağlanmıştı.

FLAŞ İDDİA: CHP’Lİ BÜYÜKŞEHİR GENELGEYİ TAKMADI!

CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ise bu genelgeye uymadığı iddiası, Mersin’de büyük tepki çekti. Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde çalışan ve COVİD-19 risk raporunda yer alan kronik rahatsızlık sahibi personellerin, idari izinli veya esnek çalışma yönergesine göre çalışmaları yerine tam zamanlı görev başı yaptırıldıkları öne sürüldü.

Rahatsızlığından dolayı idari izinli sayılması gereken bazı personellere de idari izin değil, yıllık izne çıkması telkininde bulunulduğu ve zorla yıllık izne çıkarıldığı iddia edildi.

PERSONELLERİ SÖZLÜ TALİMATLA ÇAĞIRDILAR, YETMEDİ BAZI PERSONELE RESMİ YAZIYLA ULAŞTILAR!

Hatta 60 yaş üstü ve E-Nabız’da kronik rahatsızlığı görülen ve HES’e göre risk durumu olan bazı personellerin resmi yazıyla iş başı yaptırıldığı iddiası ise gündeme bomba gibi düştü.

İDDİA, ŞİKAYETLERİN ARDINDAN ARAŞTIRILMAYA BAŞLANDI!

Tüm kurumların Cumhurbaşkanlığı genelgesiyle esnek çalışma yönergesine göre çalışma düzenini ayarlamasına rağmen, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin risk grubundaki çalışanlarını normal mesaiye tabi tutması iddiaları hakkında da harekete geçildiği iddia edildi.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle