Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BAŞARIR: “MHP’Lİ KILAVUZ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUM, 21 GÜNDÜR HAREKET YOK!”

admin | 09 Şubat 2021 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Boğaziçi Dayanışma hesabının yöneticisi olduğu iddia edilen Beyza Buldağ’ın 2 gün içerisinde tutuklanmasına ilişkin konuştu: “MHP’li Olcay Kılavuz hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Aradan 21 gün geçmesine ve suç duyurusunda bulunmama rağmen kılını kıpırdatmayan yargı, hiçbir suçu olmayan olan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ’a 2 gün içerisinde tutuklama kararı veriyor. Adalet sistemi ne üzücüdür ki herkes için eşit çalışmıyor.”

CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, MHP Mersin Milletvekili Olcay Kılavuz’un sosyal medya üzerinden Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan hakkındaki paylaşımları nedeniyle suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ’a evinin önünde saldırı yapanların, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındığını belirten CHP’li Başarır, “Söz konusu soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Alparslan Tufan hakkında sosyal medya hesaplarından;  halen MHP Mersin Milletvekilliği yapan Olcay Kılavuz, İstanbul Ülkü Ocakları Başkanı Emre Çömlekçi, Arnavutköy Ülkü Ocakları Başkanı Emrullah Günay ve Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ömer Şanlı’nın tehdit ve hakaretlerde bulundukları ve adil yargıyı etkilemeye çalıştıkları gerekçesiyle, 18 Ocak 2021 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştum. Söz konusu kişilerin Twitter üzerinden yapmış oldukları paylaşımlar yazılı ve görsel basında da yer almıştı” sözlerini dile getirdi.

Yapmış olduğu suç duyurusundan bu zamana kadar 21 gün geçtiğini hatırlatan CHP’li Başarır, “Aradan 21 gün geçmesine ve suç duyurusunda bulunmama rağmen kılını kıpırdatmayan yargı, hiçbir suçu olmayan olan Mimar Sinan Üniversitesi öğrencisi Beyza Buldağ’a 2 gün içerisinde tutuklama kararı veriyor. Yapılan bu uygulamalar, yargı sistemimizin ne kadar kişilere bağlı olarak değişkenliğe uğradığının bir göstergesidir. Ne yazık ki Türkiye Cumhuriyeti Yargısı hiç bu hale düşürülmemişti.  Kimilerinin işledikleri suç alenen ortadayken harekete geçmeyen yargı mensupları, suçsuz olanlar için mevcut konjonktüre göre 2 gün içerisinde tutuklama kararı verebiliyor. Adalet sistemi ne üzücüdür ki herkes için eşit çalışmıyor” ifadelerine yer verdi.

Paylaşın:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle