Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ BAŞARIR, 21 (B)’Yİ KULLANANLARA SAYDIRDI İYİ Mİ? YANDAŞ SÖZCÜ GAZETESİ BİLE CHP’Lİ MERSİN BELEDİYESİNE BU YÜZDEN GİYDİRMİŞTİ!

admin | 18 Şubat 2021 | Dünya, Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mayıs 2018’de Kamu İhale Kanunu’nun 21 inci maddesinin (b) bendinde yapılan değişiklikten sonra, bu kanunun idareler tarafından keyfi olarak suiistimal edildiğini belirterek Kamu İhale Kanunu’nda değişiklik yapmak üzere TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu. CHP’li Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer dahil bir çok belediye başkanı tarafından kullanılan 21(B)’yi kullanan başkanlara da CHP’li Başarır fena yüklendi.

CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Ali Mahir Başarır, Mayıs 2018’de Kamu İhale Kanunu’nun 21 inci maddesinin (b) bendinde yapılan değişiklikten sonra, bu kanunun idareler tarafından keyfi olarak suiistimal edildiğini belirterek Kamu İhale Kanunu’nda değişiklik yapmak üzere TBMM Başkanlığı’na kanun teklifi sundu.

ÖYLE BİR LAF ETTİ Kİ, CHP’Lİ MERSİN HEDEFE OTURDU!

CHP’li Başarır, “Kayırmacılık ve himayecilikle yapılan kamu ihale yolsuzluklarının, eş-dost akraba kayırmacılığı ile verilen ihalelerin karşısında duracağız. İhaleler; şeffaf, rekabete açık ve güvenilir olmalıdır.  Bu doğrultuda, halktan toplanan vergilerin halk yararı adına kullanılması adına Kanun Teklifi’ni, TBMM Başkanlığı’na sundum. Umarım bu kanun teklifimiz de diğer tekliflerimiz gibi komisyonun tozlu raflarında bekletilmez” sözlerini dile getirmesi gözleri bir anda CHP’li Mersin Büyükşehir Belediyesine çevirdi.

CHP’li Vahap Seçer yönetimi de Başarır’ın hedefindeki 21(b)’yi sıklıkla kullanmasıyla dikkat çekiyordu. Son olarak CHP’li Seçer’in yaptığı Forum Katlı Kavşağı’nın ihalesi de 21(b) üzerinden ihale edilmişti.

YANDAŞ SÖZCÜ BİLE MERSİN BELEDİYESİ’NİN KULLANDIĞI 21 (B)’YE İSYAN ETMİŞTİ

CHP’li Mersin Büyükşehir’in 21(b) sevdası CHP yandaşı Sözcü Gazetesi’ni bile isyan ettirmişti.

Sözcü Gazetesi Yazarı Çiğdem Toker, CHP’li Mersin Büyükşehir’in sıklıkla başvurduğu 21 (b)’yi kullanmasını eleştirmişti.

Toker yazısında, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin açtığı son ihaleye yer vermiş, “Bugün duyuracağım yeni 21/b ihalesi Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden. 24 Eylül’de yapıldı. Adı: “Belediye uhdesinde bulunan Muhtelif Caddeler, Bulvarlar ve Sokaklar ile Kırsal Grup Yollarında Alt Yapı, Üst Yapı ve Sanat Yapıları ve Yol Yapımı İşi” Sadece 4 firma/firma ortaklığı katılmış. Belediyenin belirlediği yaklaşık maliyeti öğrendim: 189 milyon 275 bin 740 TL, 28 kuruş. Tabloya bakın: Yüzde 2 ve 7 gibi adeta “zahmet olmuş” dedirten indirim oranları. Soru şu: Yol işlerinde 21/b zorunlu idiyse, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin daha fazla sayıda şirketi çağırmasına engel neydi?” ifadeleriyle CHP’li Seçer yönetimine yüklenmişti.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle