Hoşgeldiniz  

CHP’Lİ ATICI: “SİVAS’TA YAKILAN İNSANLIK İÇİN ADALET ARIYORUZ!”

admin | 02 Temmuz 2017 | Gündem, Siyaset, Son Dakika, Tüm Manşetler, Yerel Haberler A- A+

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, Sivas katliamının yıldönümünde yaptığı açıklamada “Sivas katliamı için de adalet arıyoruz” dedi. Atıcı, Ak Parti iktidarını olayı karartmakla itham ederken, katliamın olduğu dönemde Kültür Bakanı olan CHP’li Fikri Sağlar’a ve yine o dönem Sivas Belediye Başkanı olan ve partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun “her fırsatta görüştüğü” şimdiki SP Lideri Karamollaoğlu’na Sivas’ın adaletini sormaması dikkat çekti.  

24 yıl önce Pir Sultan Abdal’ı anma etkinliklerine katılmak üzere Sivas’a gelen 33’ü aydın ve sanatçı ile 2’si otel görevlisi 35 canın yittiği Sivas katliamı yurt genelinde anılıyor.

 

Sivas katliamıyla ilgili bir basın açıklaması yapan CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, “Sivas’ta yakılan sadece 35 can değil, tüm insanlık olmuştur” dedi.

 

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, yıllarca süren Madımak davasında faillerin adaletten kaçırıldığını, katillerin avukatlarının AK Parti’den milletvekili ve hatta bakan yapılarak ödüllendirildiğini öne sürerken, Ak Parti’yi de olayın aydınlatılmasının önüne geçtiğini ileri sürerek eleştirmesi dikkat çekti. Aynı Atıcı, SHP’nin iktidar ortağı olduğu dönemde gerçekleşen katliamı dönemin Kültür Bakanı ve şimdiki CHP Mersin Milletvekili Fikri Sağlar’a ve yine o dönem Sivas Belediye Başkanı olan ve partisinin Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun her fırsatta görüştüğü şimdiki Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu’na “adalet”i sormaması da tepkiyle karşılandı.

Paylaşın:
Etiketler:
Yorumunuz
Konu hakkındaki görüşleriniz nelerdir?

EN SON HABERLER

KÖŞE YAZARLARI
© 2017 Sansasyonel Haber Tüm Hakları Saklıdır ~ İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Reklamı Gizle
Reklamı Gizle